Rețetă paste carbonara
Prepară paste carbonara cremoase și gustoase acasă comform rețetei italienești. În doar 40 de minute și cu câteva ingrediente te-ai ales cu o masă potrivită pentru o cină specială.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 25 min
- Timp Total: 40 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Italia
Ingrediente:
300g paste.
6 felii de bacon tăiat cubulețe.
2 căței de usturoi, tocați mărunt.
160ml lapte.
200g de cremă de brânză philadelphia.
120g de unt.
120g de parmezan proaspăt ras.
50g mazăre verde sau broccoli.
50g șuncă fiartă tăiată în cubulețe.
Mod de preparare:
- Puneți într-o oală mai mare apă și sare apoi aduceți-o la fierbere. Gătește pastele în apă clococotită până când sunt bine fierte dar ferme (aprox 13 minute). Scurge apa de pe ele.
- Între timp, prăjiți șunca 10 minute (până se rumenește uniform) într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Puneți baconul deoparte dar nu aruncați grăsimea lăsată de bacon deoarece vom avea nevoie de ea la următorul pas.
- În grăsimea lăsat de bacon, adaugă usturoiul, laptele, crema de brânză și untul; amestecă până când se omogenizează. Când amestecul s-a omogenizat, adaugă parmezanul, mazărea, șunca, baconul și gătește până când mazarea s-a gătit (5-7 minute). Adaugă pastele în sos, amestecă și servește.
Note
Poți folosi mascarpone în locul cremei de brânză philadelphia sau pancetta în loc de bacon.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 325kcal
- Zahăr: 1g
- Sodiu: 520mg
- Grăsimi: 22g
- Grăsimi Sat: 13g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 23g
- Fibre: 0
- Proteine: 10g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.