Print
orez cu usturoi și nucșoară într-o farfurie

Rețetă orez cu usturoi și nucsoară.

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Acest orez cu usturoi și nucșoară se poate servi ca și garnitură alături de orice fel de carne sau pește. Puteți adăuga și alte condimente sau legume, cum ar fi ceapă, ardei sau morcovi pentru a-l face mai savuros.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 5 min
  • Gătire: 5 min
  • Timp total: 10 min
  • Cantitate: 3 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

orez fiert.

68 căței de usturoi.

3050g unt.

1 linguriță rasă de scorțișoară măcinată.

1/4 dintr-o nucșoară.

1 lămâie mică.

12 linguri ulei de măsline sau floarea soarelui.

1/2 ceapă albă (opțional, vezi note).

sare și piper după gust.


Mod de preparare:

  1. Gătește orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Curăță cățeii de usturoi și toacă-i mărunt. Răzuiește nucșoara.
  2. Cam pe când orezul mai are 5 minute și e gata, poți să pui o tigaie mare la foc mic și să adaugi 1-2 linguri de ulei și untul. Când untul s-a topit, adaugă usturoiul și asezonează cu sare și piper. Odată ce usturoiul a început să își schimbe culoarea, adaugă nucșoara și scorțișoara, amestecă bine.
  3. Toarnă orezul fiert (scurs de apă) în tigaie și amestecă bine până se combină cu ingredientele. Ia tigaia de pe foc, stoarce zeama, amestecă și servește.
Note

1/2 ceapă albă: Dacă optezi să adaugi ceapa, călește-o deodată cu usturoiul până când devine translucidă și continuă cu pașii rețetei.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII