Rețetă orez cu usturoi și nucsoară.
Acest orez cu usturoi și nucșoară se poate servi ca și garnitură alături de orice fel de carne sau pește. Puteți adăuga și alte condimente sau legume, cum ar fi ceapă, ardei sau morcovi pentru a-l face mai savuros.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 5 min
- Timp Total: 10 min
- Porții: 3 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
orez fiert.
6–8 căței de usturoi.
30–50g unt.
1 linguriță rasă de scorțișoară măcinată.
1/4 dintr-o nucșoară.
1 lămâie mică.
1–2 linguri ulei de măsline sau floarea soarelui.
1/2 ceapă albă (opțional, vezi note).
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Gătește orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Curăță cățeii de usturoi și toacă-i mărunt. Răzuiește nucșoara.
- Cam pe când orezul mai are 5 minute și e gata, poți să pui o tigaie mare la foc mic și să adaugi 1-2 linguri de ulei și untul. Când untul s-a topit, adaugă usturoiul și asezonează cu sare și piper. Odată ce usturoiul a început să își schimbe culoarea, adaugă nucșoara și scorțișoara, amestecă bine.
- Toarnă orezul fiert (scurs de apă) în tigaie și amestecă bine până se combină cu ingredientele. Ia tigaia de pe foc, stoarce zeama, amestecă și servește.
Note
1/2 ceapă albă: Dacă optezi să adaugi ceapa, călește-o deodată cu usturoiul până când devine translucidă și continuă cu pașii rețetei.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 160kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 7g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 25g
- Fibre: 2g
- Proteine: 4g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.