Rețetă orez cu turmeric și carne
Poți să-ți gătești cu doar câteva ingrediente un orez cu turmeric și legume sau să îl lași simplu. Nu este greu de preparat sau personalizat.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 15 min
- Timp Total: 25 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
1 cană de orez basmati sau orez brun.
3 căni de apă.
1 ceapă albă sau roșie (opțional).
1 morcov (opțional).
1 ardei kapia (opțional).
2 linguri mazăre (opțional).
2 linguri ulei de floarea soarelui sau măsline.
1 lingură turmeric (curcuma)
Sare și piper după gust.
Pătrunjel verde tocat (opțional).
Mod de preparare:
- Spală, curăță și taie legumele apoi călește-le într-o cratiță în uleiul încins aprox. 5 minute la foc mic. Spală orezul și lasă-l într-o sită până călești legumele.
- După cele 5 minute adaugă turmericul (curcuma), orezul, cele 3 căni de apă, sarea și piperul; fierbe orezul la foc mic până ce toată apa scade. Oprește focul, adaugă pătrunjelul tocat și servește-l.
Note
Poți să îl servești această garnitură de orez alături de aripioare de pui la cuptor sau șnițele, tocăniță.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 160kcal
- Zahăr: 1g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 3g
- Grăsimi Sat: 1g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 30g
- Fibre: 2g
- Proteine: 4g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.