Print
orez cu turmeric și carne pe o farfurie albă
buton-print buton-pinterest

Rețetă orez cu turmeric și carne

Poți să-ți gătești cu doar câteva ingrediente un orez cu turmeric și legume sau să îl lași simplu. Nu este greu de preparat sau personalizat.

info

  • Author: Ștefan
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 15 min
  • Timp Total: 25 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

1 cană de orez basmati sau orez brun.

3 căni de apă.

1 ceapă albă sau roșie (opțional).

1 morcov (opțional).

1 ardei kapia (opțional).

2 linguri mazăre (opțional).

2 linguri ulei de floarea soarelui sau măsline.

1 lingură turmeric (curcuma)

Sare și piper după gust.

Pătrunjel verde  tocat (opțional).

Mod de preparare:

  1. Spală, curăță și taie legumele apoi călește-le într-o cratiță în uleiul încins aprox. 5 minute la foc mic. Spală orezul și lasă-l într-o sită până călești legumele.
  2. După cele 5 minute adaugă turmericul (curcuma), orezul, cele 3 căni de apă, sarea și piperul; fierbe orezul la foc mic până ce toată apa scade. Oprește focul, adaugă pătrunjelul tocat și servește-l.

Note

Poți să îl servești această garnitură de orez alături de aripioare de pui la cuptor sau șnițele, tocăniță.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 160kcal
  • Zahăr: 1g
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 3g
  • Grăsimi Sat: 1g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 30g
  • Fibre: 2g
  • Proteine: 4g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star