
Rețetă morcovi sotați
Pregătește-ți morcovi sotați și servește-i alături de friptură, pui la cuptor sau pește. Sunt ușor de preparat și pot fi personalizați cu ușurință în funcție de preferințe.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 25 min
- Timp Total: 30 min
- Porții: 8 porții
- Bucătărie: European
Ingrediente:
1kg de morcovi, nedecojiți.
25g unt.
cimbru după gust.
1 lingură de miere.
sare după gust.
250ml apă.
Mod de preparare:
- Taie morcovii mari pe jumătate apoi spală-i foarte bine. Pune morcovii într-o tigaie adâncă împreună cu untul, cimbrul și mierea. Sotează-i aprox. 5 minute până când încep să se rumenească.
- Toarnă 250ml de apă și fierbe-i până când apa se evaporă iar morcovii sunt moi. Dă focul pe mic și fierbe-i în continuare amestecând până când devin glazurați, servește.
Note
Poți să sotezi morcovii împreună cu o ceapă mică tocată sau 1-2 căței de usturoi.
Poți să adaugi peste ei puțin oțet balsamic sau zeamă de lămâie, ghimbir măcinat.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 73kcal
- Zahăr: 11g
- Grăsimi: 3g
- Grăsimi Sat: 2g
- Carbohidrați: 11g
- Fibre: 3g
- Proteine: 1g
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.