Print
morcovi sotați într-un bol
buton-print buton-pinterest

Rețetă morcovi sotați

Pregătește-ți morcovi sotați și servește-i alături de friptură, pui la cuptor sau pește. Sunt ușor de preparat și pot fi personalizați cu ușurință în funcție de preferințe.

info

  • Author: Ștefan
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Gătire: 25 min
  • Timp Total: 30 min
  • Porții: 8 porții
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

1kg de morcovi, nedecojiți.

25g unt.

cimbru după gust.

1 lingură de miere.

sare după gust.

250ml apă.

Mod de preparare:

  1. Taie morcovii mari pe jumătate apoi spală-i foarte bine. Pune morcovii într-o tigaie adâncă împreună cu untul, cimbrul și mierea. Sotează-i aprox. 5 minute până când încep să se rumenească.
  2. Toarnă 250ml de apă și fierbe-i până când apa se evaporă iar morcovii sunt moi. Dă focul pe mic și fierbe-i în continuare amestecând până când devin glazurați, servește.

Note

Poți să sotezi morcovii împreună cu o ceapă mică tocată sau 1-2 căței de usturoi.

Poți să adaugi peste ei puțin oțet balsamic sau zeamă de lămâie, ghimbir măcinat.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 1 porție
  • Calorii: 73kcal
  • Zahăr: 11g
  • Grăsimi: 3g
  • Grăsimi Sat: 2g
  • Carbohidrați: 11g
  • Fibre: 3g
  • Proteine: 1g

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star