Rețetă mâncare de urzici
Pregătește-ți o mâncare de urzici simplă cu ingrediente proaspete de sezon. Această rețetă tradițională este ușor de făcut, plină de vitamine și minerale.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 30 min
- Timp Total: 45 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Cină / Garnituri
- Bucătărie: România
Ingrediente:
300g urzici.
50g făină albă (2 linguri).
3–4 căței de usturoi.
hrean ras (opțional).
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Curăță și sortează urzicile apoi spală-le de câteva ori. Lasă-le deoparte și toacă mărunt usturoiul.
- Pune într-o oală apă la fiert cu sare iar atunci când apa clocotește adaugă urzicile. Setează focul pe mic și fierbe urzicile timp de 10-15 minute.
- Scurge urzicile dar nu arunca apa în care au fiert, vei avea nevoie de ea mai încolo. Toacă mărunt urzicile cu cuțitul sau trecele printr-un blender.
- Pune ulei (2-3 linguri) într-o tigaie cu pereți înalți iar când uleiul este încins adaugă făina și setează focul pe mic. Amestecă cu un tel până când totul s-a omogenizat.
- Adaugă în tigaie treptat apa în care ai fiert urzicile și amestecă continuu cu telul. Asezonează cu sare și piper când ai terminat de adăugat toată apa.
- Adaugă urzicile mărunțite și amestecă bine. Fierbe totul la foc mic timp de 10-12 minute, gustă și asezonează dacă este necesar apoi adaugă usturoiul tocat mărunt (+opțional: hrean) și lăsați preparatul să mai dea câteva clocote sub un capac.
Note
Servește mâncarea de urzici caldă alături de o mămăliguță, orez, paste sau ca preparat principal.
Dacă alegi să servești mâncare de urzici ca fel principal recomand să serviți cu ouă prăjite.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 23kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0,6g
- Grăsimi: 0,5g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 3,6g
- Fibre: 4,1g
- Proteine: 2,1g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.