Print
mancare de urzici într-un bol pe o masă
buton-print buton-pinterest

Rețetă mâncare de urzici

Gătește acasă urzici cu usturoi comform rețetei tradiționale folosite de mamele noastre în copilărie. Preparatul este unul simplist și gustos.

info

  • Author: Oana
  • Preparare: 15 min
  • Gătire: 30 min
  • Timp Total: 45 min
  • Porții: 2 porții
  • Categorie: Cină / Garnituri
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

300g urzici.

50g făină albă (2 linguri).

34 căței de usturoi.

hrean ras (opțional).

sare și piper după gust.

Mod de preparare:

1. Curăță și sortează urzicile apoi spală-le de câteva ori. Lasă-le deoparte și toacă mărunt usturoiul.

2. Pune într-o oală apă la fiert cu sare iar atunci când apa clocotește adaugă urzicile. Setează focul pe mic și fierbe urzicile timp de 10-15 minute.

3. Scurge urzicile dar nu arunca apa în care au fiert, vei avea nevoie de ea mai încolo. Toacă mărunt urzicile cu cuțitul sau trecele printr-un blender.

4. Pune ulei (2-3 linguri) într-o tigaie cu pereți înalți iar când uleiul este încins adaugă făina și setează focul pe mic. Amestecă cu un tel până când totul s-a omogenizat.

5. Adaugă în tigaie treptat apa în care ai fiert urzicile și amestecă continuu cu telul. Asezonează cu sare și piper când ai terminat de adăugat toată apa.

6. Adaugă urzicile mărunțite și amestecă bine. Fierbe totul la foc mic timp de 10-12 minute, gustă și asezonează dacă este necesar apoi adaugă usturoiul tocat mărunt (+opțional: hrean) și lăsați preparatul să mai dea câteva clocote sub un capac.

Note

Servește mâncarea de urzici caldă alături de o mămăliguță, orez, paste sau ca preparat principal.

Dacă alegi să servești mâncare de urzici ca fel principal recomand să serviți cu ouă prăjite.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

    Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star