Print
stevie și mămăligă într-o farfurie
buton-print buton-pinterest

Rețetă mâncare de ștevie cu usturoi

Această mâncare de ștevie cu usturoi este ușor de preparat și potrivită pentru cei care țin post sau caută o garnitură bogată în nutrienți și sănătoasă.

info

  • Author: Oana
  • Preparare: 10 min
  • Gătire: 15 min
  • Timp Total: 25 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

ștevie.

6 căței de usturoi.

2 cepe medii.

1 linguriță de mărar verde tocat.

1 linguriță de făină.

ulei de floarea soarelui sau de măsline.

sare, piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Spală bine ștevia apoi pune-o la fiert în apă clocotită cu 1-2 lingurițe de sare. Lasă la fiert ștevia 10-15 minute și reține din zeama în care a fiert (poți să o pui într-o cană).
  2. Toacă mărunt ștevia și ceapa apoi zdrobește usturoiul. Călește ceapa și usturoiul puțin apoi adaugă făina, zeama și ștevia. Amestecă până când se incorporează toate bine. Gustă apoi asezonează cu sare și piper.

Note

Poți să servești cu pilaf de orez, cartofi natur sau mămăligă. Poftă bună!

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 80kcal
  • Zahăr: 2g
  • Sodiu: 400mg
  • Grăsimi: 3g
  • Grăsimi Sat: 0,5g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 12g
  • Fibre: 4g
  • Proteine: 2g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos și nu uita să votezi rețeta!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

    Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star