Rețetă mâncare de dovlecei
Dovleceii sunt versatili, această rețetă de mâncare de dovlecei este simplă și rapidă de făcut, necesită doar ingrediente de bază. Este un fel principal servit atunci când îți dorești o masă mai ușoară dar poate suplini și rolul de garnitură.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 10 min
- Timp Total: 20 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Mediteraneean
Ingrediente:
3 dovlecei.
300ml lapte.
3–4 linguri smântână.
1 ceapă albă mică.
1 legătură de mărar.
1 lingură de făină.
1 lingură oțet de mere sau sucul de la o lămâie.
1 lingură de ulei.
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Spală dovleceii foarte bine și trece-i prin răzătoarea mare (nu trebuie să-i cureți de coajă). Taie ceapa mărunt și prăjește-o într-o linguriță de ulei până când se înmoaie (asezonează ceapa cu sare și piper).
- Adaugă dovlecelul ras și lasă-l aproximativ 1 minute la călit împreună cu ceapa. Când minutul a trecut, adaugă tot laptele, amestecăm și adaugăm apă dacă dovlecelul nu este acoperit de lapte. Lasă să dea în clocot 5 minute.
- Până cele 5 minute trec, amestecă într-un bol făina cu smântâna până obții o pastă omogenă pe care o vei subția cu apă după bunul plac. Toarnă compoziția în mâncarea de dovlecel amestecând continuu.
- Lasă mâncărica să mai fiarbă 2-3 minute, până se îngroașă. Ia mâncarea de pe foc și adaugă mărarul și oțetul.
Note
În general se servește ca și garnitură alături de chiftele, schnitzel dar se poate servi și ca masă principală.
Deoarece ingrediente și aragazele sunt diferite, timpii de gătire pot să difere.
Puteți să adăugați în preparat roșii, praz, parmezan.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 50kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 2g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 6g
- Fibre: 1g
- Proteine: 0
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.