Print
mămăligă pripită într-o oală
buton-print buton-pinterest

Rețetă mămăligă pripită

Mămăliga pripită este un fel de mâncare tradițional românească. Este ușor de făcut, se prepară din apă, mălai grișat și sare.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Gătire: 10 min
  • Timp Total: 15 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

1l apă.

200g mălai grișat.

sare.

delikat (opțional).

Mod de preparare:

  1. Încălzește într-o oală apa împreună cu puțină sare (1 linguriță). Când apa fierbe, presară mălaiul în formă de ploaie între timp ce amesteci rapid cu un tel (astfel eviți formarea cocoloașelor).
  2. Amestecă cu telul continuu aprox. 10 minute sau până când mămăliga devine consistentă. Mămăliga pripită este mai moale de cât cea tradițională și curge când este răsturnată.
  3. Servește mămăliga pripită alături de brânză de vaci și smântână sau cu bucăți de unt și smântână.

Note

Dacă dorești, atunci când amesteci în mămăligă poți să adaugi puțină brânză pentru a-i oferi un gust intens de brânză.

Poți să servești mămăliga pripită și cu brânză feta, ouă ochiuri, cârnați, slănină etc.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 75kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 0.5g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Carbohidrați: 15g
  • Fibre: 1g
  • Proteine: 1.5g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star