Print
mămăligă ciobănească pe un fund de lemn

Rețetă mămăligă ciobănească

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Mămăliga ciobănească este o mâncare tradițională care se prepară cu mălai, apă, sare și este foarte ușor de făcut.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 5 min
  • Gătire: 29 min
  • Timp total: 34 min
  • Cantitate: 6 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

1l apă.

300g mălai.

12 lingurițe de sare.

3040g unt sau 10-20ml ulei (opțional).

smântână (opțional).


Mod de preparare:

  1. Pune apa, 1-2 lingurițe de sare și jumătate (puțin mai mult de jumătate, 65%) de mălai la fiert într-un vas de fontă cu pereții groși. Trebuie să amesteci din când în când ca mălaiul să nu se lipească de fund.
  2. Când mămăliga se îngroașă și clocotește, toarnă uniform pe toată suprafața restul de mălai. Nu amesteca altfel se vor forma cocoloașe. Setează focul pe mic și lasă mămăliga să fiarbă aproximativ 20 de minute.
  3. După ce mămăliga ciobănească s-a fiert, amestecă bine aproximativ 3-4 minute sau până când s-a întărit. Când s-a întărit, adaugă (opțional) puțin ulei, unt sau brânză grasă de burduf. Modelează mămăliga să ia forma vasului de fontă, las-o pe foc aprox 5-8 minute și când mămăliga se desprinde de vas (și ies aburi pe laterale) poți să o răstorni pe un fund de lemn și să o servești.
Note

Mămăliga ciobănească poate fi servită cu brânză, smântână, carne de vită sau porc, cârnați, legume, pâine proaspătă.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII