Rețetă legume la cuptor
Nu este mare știință să-ți pregătești niște legume la cuptor. Rețeta este ușoară, pur și simplu îți alegi legumele pe care vrei să le mânânci, le asezonezi în funcție de cum preferi și după ce le lași la cuptor le servești alături de cărnița ta preferată.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 35 min
- Timp Total: 55 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
1–2 cartofi albi sau dulci.
1 ceapă albă sau roșie.
1–2 morcovi.
1–2 ardei gras.
1–2 căței de usturoi.
mazăre, ciuperci.
orice altă legumă la alegere.
sare, piper, boia de ardei, ienibahar, etc. după gust.
bulion sau supă de pui (opțional).
Mod de preparare:
- Curăță și toacă legumele alese să aibă mărimi cât de cât egale, pune-le într-o tavă mai adâncă tapetată cu hârtie de copt. Pune condimentele într-un bol micuț ce are puțin ulei, amestecă și toarnă peste legume, asigură-te să asezonezi toate legumele.
- Pune legumele la cuptor aprox. 35-40 de minute la 180°C sau până s-au rumenit, servește. Dacă chiar vrei, poți să pui piept de pui asezonat sau orice altă cărniță să se gătească deodată cu legumele.
Note
bulion/supă de pui: Dacă dorești ca legumele să fie mai suculente, adaugă puțin bulion de legume sau supă de pui în tavă înainte de a le coace.
După ce legumele s-au copt, poți presăra parmezan ras deasupra și le mai poți lăsa la cuptor câteva minute cât să se topească parmezanul și devine auriu.