Print
jambon la cuptor cu crustă de zahăr brun
buton-print buton-pinterest

Rețetă jambon la cuptor cu glazură de zahăr brun

Pregătește-ți jambon la cuptor cu glazură de zahăr brun folosind doar câteva ingrediente. Trebuie gătit pentru mai mult timp pentru a-l face fraged și pentru a-i intensifica aroma, poți să-l servești cald sau rece.

info

  • Author: Ștefan
  • Timp Preparare: 15 min
  • Timp Gătire: 3 ore 40 min
  • Timp Total: 3 ore 55 min
  • Porții: 12 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

4kg jambon cu os, crud.

90g zahăr brun.

6 linguri de muștar cu boabe.

Mod de preparare:

  1. Așează jambonul într-o oală mare apoi toarnă suficientă apă cât să îl acopere și în care să stea la înmuiat peste noapte. Schimbă apa de două ori.
  2. Preîncălzește cuptorul la 180°C. Scurge jambonul și așează-l pe o tavă mare, acoperă jambonul strâns cu o folie de aluminiu și coace-l trei ore.
  3. Scoate jambonul din cuptor, crește temperatura la 200°C. Crestează pielea sub formă de romburi, amestecă zahărul brun și muștarul într-un bol, unge carnea pe toate părțile. Gătește jambonul 30 de minute până când prinde un aspect plăcut și ajunge să fie lipicioasă la atingere. Taie jambonul felii de 1cm, servește.

Note

Servește pe un platou mare, ornat cu frunze de dafin alături de pâine integrală, murături și sos de muștar.

Poți să adaugi și alte condimente precum cimbru, rozmarin sau boabe de ienibahar.

Servește preparatul alături de piure de cartofi, legume la grătar sau doar o salată proaspătă.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 1 porție
  • Calorii: 175.5kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 10.3g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Carbohidrați: 4.2g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 16.5g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star