Rețetă humus cu semințe de pin
Atunci când îți prepari humus cu semințe de pin trebuie să-ți iasă cu o textură cremoasă și delicioasă. Se amestecă cu sos tahini, năut și alte condimente pentru culoare și gust.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 20 min
- Timp Total: 35 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Egipt
Ingrediente:
1 conservă de năut prefiert.
80ml sos tahini.
1,5-2 lămâi stoarse.
2 căței de usturoi medii.
5g sare sau după gust.
3-4 linguri de apă rece.
1/2 linguriță de chimen.
2 linguri de ulei de măsline sau floarea soarelui.
3 linguri de semințe de pin.
un vârf de cuțit de paprika.
Mod de preparare:
- Înmuiați și gătiți năutul conform instrucțiunilor de pe ambalaj dacă folosiți năut uscat. Dacă folosiți conserve fierbeți năutul 20 de minute pentru a se înmuia.
- Amestecă sosul tahini, apa rece, uleiul, usturoiul, sucul de lămâie, jumătate din semințele de pin, chimenul și sarea într-un blender sau folosind un robot de bucătărie. Amestecați până când totul este omogen.
- Adaugă năutul într-un vas și pasați-l timp de 3-4 minute, amestecă pentru a obține o textură netedă de piure. Dacă este necesar, adaugă apă rece suplimentară pentru a obține o cremă omogenă de hummus.
- Gustă și ajustează sucul de lămâie, chimenul și sarea în funcție de preferințe. Pune hummusul într-un bol, stropiți cu puțin ulei, ornați cu paprika și puneți restul semințelor de pin.
Note
Puteți găti năut uscat într-o oală sub presiune sau pe aragaz.
Dacă folosiți năut la conservă, verificați dacă este un pic mai tare. Dacă este mai tare, fierbeți năutul timp de 20 de minute înainte de folosință.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 250kcal
- Zahăr: 1g
- Sodiu: 1,2g
- Grăsimi: 17g
- Grăsimi Sat: 2g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 18g
- Fibre: 6g
- Proteine: 8g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.