Print
rețetă gnocchi - gnocchi din aluat într-un bol gradat
buton-print buton-pinterest

Rețetă gnocchi

Gbicchi este o garnitură versatilă și ușor de preparat care poate fi combinată cu o varietate de sosuri. Rețeta este de origine italiană și nu necesită multe ingrediente.

info

  • Author: Alexandra
  • Timp Preparare: 30 min
  • Timp Gătire: 5 min
  • Timp Total: 35 min
  • Porții: 5 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Italiană

Ingrediente:

700 g cartofi (aproximativ 23 cartofi mari)

200 g făină (plus extra pentru modelat)

1 ou mare

Sare

Mod de preparare:

  1. Spală cartofii și pune-i la fiert în apă cu sare, până când aceștia sunt complet fierți și pot fi străpunși ușor cu o furculiță. Scurgeți apa din oală și lăsați cartofii să se răcească suficient cât să-i puteți curăța de coajă și să-i pisați bine cu o presă de cartofi sau cu o furculiță.
  2. Într-un bol, bateți cu o furculiță oul cu puțină sare și adăugați-l peste piureul de cartofi. Amestecați bine și adăugați treptat făina, amestecați cu mâinile până când obțineți un aluat moale și omogen. Nu lucrați aluatul prea mult, pentru a nu face gnocchi-urile tari.
  3. Pe o suprafață ușor presărată cu făină, luați bucăți mici din aluat și rulați-le sub formă de bastonașe de aproximativ 2 cm grosime. Tăiați bastonașele în bucăți de aproximativ 2 cm lungime. Pentru a da formă clasică gnocchi-urilor, puteți folosi o furculiță pentru a le marca.
  4. Fierbeți apă într-o oală mare și adăugați sare. Puneți gnocchi-urile în apă fierbinte și gătiți-le până când acestea încep să plutească la suprafață (aproximativ 2-3 minute). Scoateți-le cu ajutorul unei site sau spatule.

Note

Dacă vrei un plus de gust poți să adaugi spanac tocat sau sfeclă roșie.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 147kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 0,3g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 37g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 3,9g
  • Colesterol: 7mg

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru AlexandraAlexandra

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star