Rețetă gnocchi
Gbicchi este o garnitură versatilă și ușor de preparat care poate fi combinată cu o varietate de sosuri. Rețeta este de origine italiană și nu necesită multe ingrediente.
- Timp Preparare: 30 min
- Timp Gătire: 5 min
- Timp Total: 35 min
- Porții: 5 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Italiană
Ingrediente:
700 g cartofi (aproximativ 2–3 cartofi mari)
200 g făină (plus extra pentru modelat)
1 ou mare
Sare
Mod de preparare:
- Spală cartofii și pune-i la fiert în apă cu sare, până când aceștia sunt complet fierți și pot fi străpunși ușor cu o furculiță. Scurgeți apa din oală și lăsați cartofii să se răcească suficient cât să-i puteți curăța de coajă și să-i pisați bine cu o presă de cartofi sau cu o furculiță.
- Într-un bol, bateți cu o furculiță oul cu puțină sare și adăugați-l peste piureul de cartofi. Amestecați bine și adăugați treptat făina, amestecați cu mâinile până când obțineți un aluat moale și omogen. Nu lucrați aluatul prea mult, pentru a nu face gnocchi-urile tari.
- Pe o suprafață ușor presărată cu făină, luați bucăți mici din aluat și rulați-le sub formă de bastonașe de aproximativ 2 cm grosime. Tăiați bastonașele în bucăți de aproximativ 2 cm lungime. Pentru a da formă clasică gnocchi-urilor, puteți folosi o furculiță pentru a le marca.
- Fierbeți apă într-o oală mare și adăugați sare. Puneți gnocchi-urile în apă fierbinte și gătiți-le până când acestea încep să plutească la suprafață (aproximativ 2-3 minute). Scoateți-le cu ajutorul unei site sau spatule.
Note
Dacă vrei un plus de gust poți să adaugi spanac tocat sau sfeclă roșie.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 147kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 0,3g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 37g
- Fibre: 0
- Proteine: 3,9g
- Colesterol: 7mg
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.