Rețetă fasole verde asortată cu usturoi
Poți să-ți faci fasole verde asortată cu usturoi dacă îți dorești să faci o garnitură simplă și rapidă de făcut. Vă recomandăm să o serviți alături de fripturi, carne de pește sau tofu.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 7 min
- Timp Total: 12 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
450g fasole verde proaspătă sau congelată.
1–2 linguri unt.
3–4 căței de usturoi.
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Pune untul în tigaie, topește-l la foc mediu. Adaugă fasolea și prăjește-o aprox. 5 minute, condimentează cu sare și piper.
- Mai lasă 2-3 minute fasolea la prăjit, oprește focul. Răzălește sau zdrobește usturoiul deasupra, amestecă și servește.
Note
Fasolea verde trebuie să fie bucăți de aceeași dimensiune, astfel se va găti uniform.
Nu găti fasolea verde prea mult, ar trebui să fie crocantă nu moale.
Experimentează cu alte condimente, ex. rozmarin, salvie, cimbru sau oregano.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 34kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 2g
- Grăsimi Sat: 4g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 6g
- Fibre: 0.03g
- Proteine: 1.5g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.