Print
drob din pulpa de porc pe un tocător
buton-print buton-pinterest

Rețetă drob din pulpă de porc de paști

Această rețetă de drob din pulpă de porc este făcută de la 0 zero, desigur se poate personaliza în funcție de preferințe. În sine, rețeta este una ușoară și copiasă, poți să servești drobul cu orice garnitură îți dorești.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 25 min
  • Timp Gătire: 40 min
  • Timp Total: 65 min
  • Porții: 12 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

1,5kg pulpă de porc (poți foloși și alt tip de carne gen miel, pui etc).

6 ouă (3 fierbem, 3 lăsăm crude).

mărar și pătrunjel ambele tocate.

45 fire ceapă verde tocate.

unt.

12 foi de dafin.

sare și piper.

tavă pentru copt.

Mod de preparare:

  1. Taie carnea bucăți și pune-o la fiert cu puțină sare (aprox. 10g) și 1-2 foi de dafin. Până carnea fierbe, călește ceapa verde 3-4 minute în puțin ulei și pune-o într-un bol.
  2. Fierbe ouăle aprox. 10 minute din momentul în care apa dă în clocot. Îndepărtează spuma pe care carnea a lăsat-o.
  3. Înmoaie pâinea în apă, las-o puțin și stoarce-o bine. Toacă carnea fiartă folosindu-te de mașina de tocat, procedează la fel cu pâinea și amestecă să se combine (poți să bagi puțină carne și pâine să le toci deodată).
  4. Combină verdeața, carnea tocată, ouăle crude și amestecă foarte bine. Asezonează cu sare și piper după gust. Amestecă bine.
  5. Tapetează tava pentru copt cu hârtie de copt. Adaugă jumătate din compoziție (poți să o tasezi cu lingura).
  6. Adaugă câteva bucățele de unt, pune ouăle fierte (curățate de coajă) la mijloc și să aibă puțină distanță între ele. Adaugă restul de compoziție și mai pune câteva bucățele de unt deasupra. Lasă-l la cuptor aprox. 35-40 de minute la 200°C. Servește.

Note

Timpii de gătire pot diferi de la cuptor la cuptor, în principiu urmărește ca drobul să aibă o crustă exterioară crocantă și lasă-l să fie suculent în interior.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star