Rețetă dovlecei pane
Prepară dovlecei pane pentru o masă rapidă folosind doar câteva ingrediente. Au un interior moale și cremos iar la exterior vor avea o crustă aurie și crocantă.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 20 min
- Timp Total: 30 min
- Porții: 24 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Grecia
Ingrediente:
1 dovlecel.
2 ouă sau mai multe dacă ai nevoie.
pesmet.
făină.
ulei de floarea soarelui.
piper și sare.
Mod de preparare:
- Spală dovlecelul și taie-l rondele de circa 1cm grosime. Asezonează fiecare felie pe ambele părți cu sare apoi lasă-le să se scurgă pe o strecurătoare vreo 15 minute.
- Dacă dovleceii sunt încă uzi, șterge-i cu hârtie deoarece dacă lasă multă apă atunci când îi veți prăji crusta va crăpa.
- Pune în farfurii diferite făina, ou și pesmet. Oul se bate cu furculița sau telul apoi se asezonează cu piper și opțional sare. De asemenea pregătește și o farfurie pe care să ai un șervețel de hârtie.
- Pune într-o tigaie ulei cât să prăjești feliile de dovleac într-o baie de ulei, nu puneți puțin deoarece dovleacul va atinge fundul tigăii. Uleiul se încinge dar nu se lasă să fumege.
- Feliile de dovleac se trec prin făină, ou, pesmet și apoi se prăjesc 2-3 minute pe fiecare parte sau până când sunt aurii.
- Când s-au prăjit scoate-le afară pe farfuria pe care ai pus șervețelul de hârtie, dacă nu mai ai loc pune o altă hârtie peste ei și scoate celelalte felii peste.
Note
Pesmetul se poate condimenta în funcție de preferințe.
Se pot folosi și în sandvișuri. Vezi un exemplu: aici (apasă).
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 120kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 5g
- Grăsimi Sat: 1g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 15g
- Fibre: 0
- Proteine: 3g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.