Print
dovlecei pane într-o farfurie pe un șervețel
buton-print buton-pinterest

Rețetă dovlecei pane

Prepară dovlecei pane pentru o masă rapidă folosind doar câteva ingrediente. Au un interior moale și cremos iar la exterior vor avea o crustă aurie și crocantă.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 20 min
  • Timp Total: 30 min
  • Porții: 24 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Grecia

Ingrediente:

1 dovlecel.

2 ouă sau mai multe dacă ai nevoie.

pesmet.

făină.

ulei de floarea soarelui.

piper și sare.

Mod de preparare:

  1. Spală dovlecelul și taie-l rondele de circa 1cm grosime. Asezonează fiecare felie pe ambele părți cu sare apoi lasă-le să se scurgă pe o strecurătoare vreo 15 minute.
  2. Dacă dovleceii sunt încă uzi, șterge-i cu hârtie deoarece dacă lasă multă apă atunci când îi veți prăji crusta va crăpa.
  3. Pune în farfurii diferite făina, ou și pesmet. Oul se bate cu furculița sau telul apoi se asezonează cu piper și opțional sare. De asemenea pregătește și o farfurie pe care să ai un șervețel de hârtie.
  4. Pune într-o tigaie ulei cât să prăjești feliile de dovleac într-o baie de ulei, nu puneți puțin deoarece dovleacul va atinge fundul tigăii. Uleiul se încinge dar nu se lasă să fumege.
  5. Feliile de dovleac se trec prin făină, ou, pesmet și apoi se prăjesc 2-3 minute pe fiecare parte sau până când sunt aurii.
  6. Când s-au prăjit scoate-le afară pe farfuria pe care ai pus șervețelul de hârtie, dacă nu mai ai loc pune o altă hârtie peste ei și scoate celelalte felii peste.

Note

Pesmetul se poate condimenta în funcție de preferințe.

Se pot folosi și în sandvișuri. Vezi un exemplu: aici (apasă).

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 120kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 5g
  • Grăsimi Sat: 1g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 15g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 3g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star