Print
dovlecei la tigaie cu usturoi într-o farfurie
buton-print buton-pinterest

Rețetă dovlecei la tigaie cu usturoi

Recomand dovlecei la tigaie celor care vor să prepare ceva ușor și rapid dar plin de aromă. Ingredientele sunt simple, prezente în toate bucătăriile.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 15 min
  • Timp Total: 25 min
  • Porții: 20 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

2 dovlecei potriviți ca mărime.

23 căței de usturoi.

23 linguri ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline.

1 lingură de oțet.

sare, piper și ierburi aromatice după gust.

Mod de preparare:

  1. Spală dovleceii apoi începe să îi tai felii rondele (să fie tăiați cât de cât egali) cu tot cu coajă. Asezonează-i cu condimentele alese după gust.
  2. Încinge la foc mic o tigaie unsă cu ulei apoi așează feliile de dovlecel. Acoperă tigaia cu un capac, lasă dovleceii câteva minute apoi întoarce-i pe partea cealaltă să se rumenească. Pune pe o farfurie un șervețel și pune dovleceii gătiți peste șervețel, acest lucru ajută la îndepărtarea excesului de ulei.
  3. Curăță și pisează usturoiul cu puțină sare apoi adaugă oțetul și uleiul, amestecă. Toarnă amestecul peste dovlecei.

Note

Dacă dorești, cât timp dovleceii sunt calzi poți să răzuiești deasupra lor niște parmezan.

Poți să servești dovlecei trași la tigaie la prânz și cină.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 70kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 100mg
  • Grăsimi: 4g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 10g
  • Fibre: 2g
  • Proteine: 2g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star