
Rețetă dovlecei la tigaie cu usturoi
Recomand dovlecei la tigaie celor care vor să prepare ceva ușor și rapid dar plin de aromă. Ingredientele sunt simple, prezente în toate bucătăriile.
- Preparare: 10 min
- Gătire: 15 min
- Timp Total: 25 min
- Porții: 20 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: România
Ingrediente:
2 dovlecei potriviți ca mărime.
2–3 căței de usturoi.
2–3 linguri ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline.
1 lingură de oțet.
sare, piper și ierburi aromatice după gust.
Mod de preparare:
- Spală dovleceii apoi începe să îi tai felii rondele (să fie tăiați cât de cât egali) cu tot cu coajă. Asezonează-i cu condimentele alese după gust.
- Încinge la foc mic o tigaie unsă cu ulei apoi așează feliile de dovlecel. Acoperă tigaia cu un capac, lasă dovleceii câteva minute apoi întoarce-i pe partea cealaltă să se rumenească. Pune pe o farfurie un șervețel și pune dovleceii gătiți peste șervețel, acest lucru ajută la îndepărtarea excesului de ulei.
- Curăță și pisează usturoiul cu puțină sare apoi adaugă oțetul și uleiul, amestecă. Toarnă amestecul peste dovlecei.
Note
Dacă dorești, cât timp dovleceii sunt calzi poți să răzuiești deasupra lor niște parmezan.
Poți să servești dovlecei trași la tigaie la prânz și cină.