Rețetă de creveți mediteraneeni

Rețetă scrisă de: NicoletaCurs: Rețete cinăBucătărie: AsiaDificultate: Ușor
Porții

3

porții
Timp preparare

00:10

minute
Timp gătire

00:25

minute
Calorii

445

cal

Dacă vrei să mănânci ceva special la tine acasă, această rețetă de creveți mediteraneeni este simplă și aromată. Fructele de mare se pot găti și mânca în nenumărate feluri.

Creveții sunt printre cele mai populare fructe de mare, aceștia deosebindu-se prin gustul lor unic. În aceste preparate puteți jongla cu condimentele pentru a obține aroma dorită.

Ingrediente:

  • 500g creveți (proaspeți sau congelați).

  • ¾ linguriță de sare kosher (se poate folosi orice altă sare).

  • 1/2 linguriță de piper negru.

  • 2 linguri de ulei de măsline.

  • 1 ceapă roșie mică, tăiată cubulețe.

  • 2 căței de usturoi, tocați.

  • 1 conservă (400g) de roșii coapte.

  • 1 linguriță de oregano uscat.

  • ¼ fulgi de ardei roșu.

  • 1 linguriță de miere de albine.

  • 1 lingură oțet de vin roșu (se poate înlocui cu oțet balsamic sau de mere).

  • 1 conservă (400g) de carciofi (anghinare).

  • 90g măsline.

  • 60g brânză feta, fărâmițată.

  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat.

  • 2 linguri zeamă de lămâie (jumătate de lămâie mică).

Mod de preparare:

  • Mai întâi, dacă avem creveți proaspeți, îi curățăm de învelișul tare și le înlăturăm capul, după care, cu ajutorul unui băț din lemn/scobitoare, scoatem intestinul și apoi îi spălăm bine. Iar la final, îi usucăm cu ajutorul unui prosop de hârtie.
  • Preîncălzim cuptorul la 200°C. Punem creveții într-un bol și îi condimentăm cu jumătate din sare și un sfert din piper, apoi îi punem deoparte.
  • Într-o tigaie încăpătoare rezistentă la cuptor sau o tavă punem uleiul de măsline și punem în cuptor pentru a se încălzi. Adăugăm ceapa și sarea și piperul rămase. O coacem pănâ când se înmoaie, pentru aproximativ 5 minute, amestecând ocazional. Dacă e nevoie reduceți temperatura pentru a nu se arde ceapa.
  • Adăugăm usturoiul, pe care îl lăsăm la copt doar până începe să miroasă, după care punem roșiile, oregano și fulgii de ardei roșu. Reducem temperatura la 150°C și lăsăm totul să fiarbă timp de 10 minute.
  • Luăm tava din cuptor și amestecăm conținutul cu oțetul de vin roșu și mierea de albine. Împrăștiem carciofii și măslinele în tavă, apoi aranjăm creveții deasupra într-un singur strat. Presărăm pe deasupra brânza feta.
  • Îi coacem la cuptor pentru 10-12 minute până când brânza devine ușor maronie, iar creveții sunt gătiți. Scoatem tava și stoarcem zeama de lămâie peste creveți și îi presărăm cu pătrunjel.

Note:

  • Se pot servi alături de paste, orez, cușcuș.

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.