Print
creier de porc pane pe o tavă cu o felie de lămâie
buton-print buton-pinterest

Rețetă creier de porc pane

Pregătește-ți creier de porc pane sau de vită folosind doar câteva ingrediente in stilul tradițional românesc. Ușor de făcut, creierul dacă îl prepari corect are o textură crocantă la exterior și o consistență moale și cremoasă la interior.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 15 min
  • Timp Gătire: 15 min
  • Timp Total: 30 min
  • Porții: 2 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

500g creier de porc sau vită.

făină, ou, pesmet.

sare și piper după gust.

12 lingurițe de oțet.

Mod de preparare:

  1. Pune apă la fiert împreună cu oțetul, 1 linguriță de sare și creierul de porc. Fierbe creierul aprox. 5-8 minute, nu-i neaparat nevoie să dea apa în clocot, scoate-l afară (vezi că este fragil) și lasă-l să se răcească.
  2. Taie-l felii, trece creierul de porc prin făină, ou, pesmet și prăjește-l în baie de ulei până devine auriu. Servește.

Note

Scoate creierul pe o farfurie tapetată cu hârtie pentru a elimina excesul de ulei.

Dacă dorești, poți înainte să îl fierbi să îl lași în apă rece timp de zece minute. Scurge-l de apă și tamponează-l cu servețele de hârtie, vezi numai să nu îl rupi.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 1 felie
  • Calorii: 250kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 15g
  • Grăsimi Sat: 10g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 10g
  • Fibre: 1g
  • Proteine: 20g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star