Rețetă creier de porc pane
Pregătește-ți creier de porc pane sau de vită folosind doar câteva ingrediente in stilul tradițional românesc. Ușor de făcut, creierul dacă îl prepari corect are o textură crocantă la exterior și o consistență moale și cremoasă la interior.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 15 min
- Timp Total: 30 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: România
Ingrediente:
500g creier de porc sau vită.
făină, ou, pesmet.
sare și piper după gust.
1–2 lingurițe de oțet.
Mod de preparare:
- Pune apă la fiert împreună cu oțetul, 1 linguriță de sare și creierul de porc. Fierbe creierul aprox. 5-8 minute, nu-i neaparat nevoie să dea apa în clocot, scoate-l afară (vezi că este fragil) și lasă-l să se răcească.
- Taie-l felii, trece creierul de porc prin făină, ou, pesmet și prăjește-l în baie de ulei până devine auriu. Servește.
Note
Scoate creierul pe o farfurie tapetată cu hârtie pentru a elimina excesul de ulei.
Dacă dorești, poți înainte să îl fierbi să îl lași în apă rece timp de zece minute. Scurge-l de apă și tamponează-l cu servețele de hârtie, vezi numai să nu îl rupi.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 felie
- Calorii: 250kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 15g
- Grăsimi Sat: 10g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 10g
- Fibre: 1g
- Proteine: 20g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.