Print
cotlet de porc cu sos într-o farfurie

Rețetă cotlet de porc

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Prepară cu ușurință și rapid cotlet de porc cu vin. Sos-ul pe care-l lasă carnea și ingredientele este numai bun de luat cu pâine, o cină simplă.


Informații:

 • Author: Alexandra
 • Preparare: 10 min
 • Gătire: 30 min
 • Timp total: 40 min
 • Cantitate: 2 porții
 • Categorie: Cină
 • Bucătărie: România

Ingrediente:

5 felii cotlet de porc groase de 1cm.

1 căpățână de usturoi.

150ml supă de pui sau apă.

100 ml vin alb sec.

1 foaie dafin.

1 fir cimbru uscat.

2 linguri de ulei normal sau măsline.

sare, piper negru, boia dulce


Mod de preparare:

 1. Preîncălzește cuptorul la 220°C. Pune în cuptor o tavă în care poți să pui feliile de carne într-un singur strat (să aibă puțin spațiu).
 2. Desfă cățeii de usturoi din căpățână și curăță straturile exterioare, dar se lasă coaja. Lovește-i ușor cu latul lamei unui cuțit, doar cât să se aplatizeze un pic. Condimentează feliile de carne cu sare, piper și boia pe ambele părți.
 3. Încinge uleiul într-o tigaie largă și prăjește cățeii de usturoi un minut până când se rumenesc frumos pe toate părțile. Scoate cățeii din tigaie și pune carnea la prăjit până când se rumenește pe ambele părți (cam 2 minute pe fiecare parte). Scoate carnea din tigaie.
 4. Adaugă vinul în tigaie împreună cu dafinul și cimbrul și fierbe-l la foc mare cca 2-3 minute. Adaugă supa de pui sau apa și fierbe până scade la jumătate (cca 3-5 minute).
 5. Carnea rumenită se așează în tava încălzită, cea care a fost în cuptor. Presară usturoiul printre cotlete, apoi toarnă sosul de vin din tigaie.
 6. Lasă carnea la cuptor vreo 15 minute sau până când este gata.
Note

Vă recomand să serviți alături de un piure de cartofi sau o mămăligă.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII