Print
rețetă cordon bleu
buton-print buton-pinterest

Rețetă gordon bleu

Gătește-ți gordon bleu folosind rețeta clasică franțuzească. Nu este greu de făcut, combină pieptul de pui suculent (sau vițel) cu șunca și brânza topită, toate învelite într-o crustă crocantă de pesmet.

info

  • Author: Alexandra
  • Timp Preparare: 15 min
  • Timp Gătire: 25 min
  • Timp Total: 40 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Franceză

Ingrediente:

2 bucăți piept de pui dezosat

10 felii subtiri de sunca presata

100g cascaval (Gouda sau Emmental)

4 oua

sare & piper

făina

pesmet

ulei

Mod de preparare:

  1. Taie fiecare bucată de piept de pui în jumătate, apoi taie pe orizontală pentru a obține două felii mai subțiri. Fiecare bucată se acoperă cu o folie alimentară si se bate ca pentru snițele, trebuie să fie suficient de subțiri.
  2. Așază pe fiecare bucată două felii de șuncă și o felie de cașcaval. Rulează strâns fiecare bucată de carne astfel încât șunca și cașcavalul să fie complet acoperite, iar unde este nevoie prindem cu scobitori.
  3. Într-un castron, bate ouăle cu puțină sare. Pune separat în două farfurii făină și pesmet.
  4. Încălzește ulei într-o tigaie adâncă sau o cratiță la foc mediu. Trece fiecare rulou prin făină, ou și la final prin pesmet, asigurându-te că fiecare parte este bine acoperită.
  5. Când uleiul s-a încins, adugă încet cordon bleu-ul în ulei cu ajutorul unei spatule. Rotește-i ocazional pe toate partile pana se rumenesc. Cand sunt gata,  scoate-i pe un prosop de hartie si indepartează scobitorile.

Note

Nu supraaglomerați tigaia când prăjiți gordon ble-ul deoarece acest lucru poate scădea temperatura uleiului și poate duce la formarea unei cruste moi.

Poți să îl coci la cuptor dacă dorești în cuptorul preîncălzit la 200°C așezat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 300kcal
  • Zahăr: <1g
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 20g
  • Grăsimi Sat: 8g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 15g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 20g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru AlexandraAlexandra

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star