Rețetă gordon bleu
Gătește-ți gordon bleu folosind rețeta clasică franțuzească. Nu este greu de făcut, combină pieptul de pui suculent (sau vițel) cu șunca și brânza topită, toate învelite într-o crustă crocantă de pesmet.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 25 min
- Timp Total: 40 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Franceză
Ingrediente:
2 bucăți piept de pui dezosat
10 felii subtiri de sunca presata
100g cascaval (Gouda sau Emmental)
4 oua
sare & piper
făina
pesmet
ulei
Mod de preparare:
- Taie fiecare bucată de piept de pui în jumătate, apoi taie pe orizontală pentru a obține două felii mai subțiri. Fiecare bucată se acoperă cu o folie alimentară si se bate ca pentru snițele, trebuie să fie suficient de subțiri.
- Așază pe fiecare bucată două felii de șuncă și o felie de cașcaval. Rulează strâns fiecare bucată de carne astfel încât șunca și cașcavalul să fie complet acoperite, iar unde este nevoie prindem cu scobitori.
- Într-un castron, bate ouăle cu puțină sare. Pune separat în două farfurii făină și pesmet.
- Încălzește ulei într-o tigaie adâncă sau o cratiță la foc mediu. Trece fiecare rulou prin făină, ou și la final prin pesmet, asigurându-te că fiecare parte este bine acoperită.
- Când uleiul s-a încins, adugă încet cordon bleu-ul în ulei cu ajutorul unei spatule. Rotește-i ocazional pe toate partile pana se rumenesc. Cand sunt gata, scoate-i pe un prosop de hartie si indepartează scobitorile.
Note
Nu supraaglomerați tigaia când prăjiți gordon ble-ul deoarece acest lucru poate scădea temperatura uleiului și poate duce la formarea unei cruste moi.
Poți să îl coci la cuptor dacă dorești în cuptorul preîncălzit la 200°C așezat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 300kcal
- Zahăr: <1g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 20g
- Grăsimi Sat: 8g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 15g
- Fibre: 0
- Proteine: 20g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.