Print
conopidă la cuptor cu dijon într-o tavă tapetată cu hârtie de copt
buton-print buton-pinterest

Rețetă conopidă la cuptor cu dijon

Este o rețetă simplă de conopidă la cuptor cu dijon, n-ai nevoie de multe ingrediente și poate fi servită ca garnitură alături de diverse cărnuri. Rețeta este ușor de personalizat, poți să adaugi brânză, verdețuri etc.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 15 min
  • Timp Gătire: 30 min
  • Timp Total: 45 min
  • Porții: 6 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

1,3-1,5kg conopidă tăiată buchețele.

34 linguri de muștar dijon.

2 linguri ulei floarea soarelui/măsline.

23 căței de usturoi, tocați mărunt.

sare și piper după gust.

chimen, paprika (opțional).

parmezan sau cheddar (opțional).

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 200°C. Taie conopida buchețele de aprox. 1,5cm (să fie cât mai egale, așa se vor găti deodată).
  2. Într-un bol amestecă muștarul, uleiul, usturoiul, sarea și piperul. Tapetează o tavă cu hârtie de copt, pune conopida și toarnă amestecul peste ele asigurându-te că ajunge pe fiecare buchețel.
  3. Dă la cuptor aprox. 30-35 de minute sau până când conopida devine aurie-maronie, rumenă. Servește.

Note

Dacă ai timp, poți să marinezi conopida în amestecul de mai sus aprox. 2-3 ore înainte de a o găti.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star