Rețetă conopidă la cuptor cu dijon
Este o rețetă simplă de conopidă la cuptor cu dijon, n-ai nevoie de multe ingrediente și poate fi servită ca garnitură alături de diverse cărnuri. Rețeta este ușor de personalizat, poți să adaugi brânză, verdețuri etc.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 30 min
- Timp Total: 45 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
1,3-1,5kg conopidă tăiată buchețele.
3–4 linguri de muștar dijon.
2 linguri ulei floarea soarelui/măsline.
2–3 căței de usturoi, tocați mărunt.
sare și piper după gust.
chimen, paprika (opțional).
parmezan sau cheddar (opțional).
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 200°C. Taie conopida buchețele de aprox. 1,5cm (să fie cât mai egale, așa se vor găti deodată).
- Într-un bol amestecă muștarul, uleiul, usturoiul, sarea și piperul. Tapetează o tavă cu hârtie de copt, pune conopida și toarnă amestecul peste ele asigurându-te că ajunge pe fiecare buchețel.
- Dă la cuptor aprox. 30-35 de minute sau până când conopida devine aurie-maronie, rumenă. Servește.
Note
Dacă ai timp, poți să marinezi conopida în amestecul de mai sus aprox. 2-3 ore înainte de a o găti.