Rețetă ciuperci cu usturoi
Poți să-ți pregătești cu doar câteva ingrediente ciuperci cu usturoi pe care să le servești ca garnitură, aperitiv sau masă principală. Sunt ușor de făcut, aromate și cu o textură rumenă.
- Timp Preparare: 7 min
- Timp Gătire: 10 min
- Timp Total: 17 min
- Porții: 3 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
500g ciuperci champignon.
unt.
puțin ulei de floarea soarelui sau măsline.
1–2 căței de usturoi.
pătrunjel verde (opțional).
sare, piper după gust.
Mod de preparare:
- Curăță ciupercile, taie-le cum dorești (felii, în jumate, etc) atât să fie de mărimi egale pentru a fi gătite uniform.
- Toacă pătrunjelul și cățeii de usturoi. Într-o tigaie încinge uleiul și puțin unt (30g), adaugă ciupercile și prăjește-le la foc mediu-mare. Amestecă ciupercile vreo 2-3 minute să ajungă pe fiecare grăsimea din tigaie, apoi lasă-le să se rumenească.
- Când s-au rumenit, asezonează-le, adaugă pătrunjelul și usturoiul apoi amestecă. Mai lasă-le pe foc aprox. 1 minut, scoate-le pe o farfurie și servește.
Note
Nu fi tentat să aglomerezi tigaia cu prea multe ciuperci deodată. Se vor înăbuși în loc să se rumenească frumos, prăjește-le în mai multe tranșe.
Pentru a intensifica gustul, poți să adaugi o lingură de sos de soia sau oțet balsamic în timpul gătirii.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 155kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 12g
- Grăsimi Sat: 4g
- Grăsimi Nesat: 8g
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 10g
- Fibre: 2g
- Proteine: 7g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.