
Rețetă ciuperci cu usturoi
Descriere:
Aceste ciuperci cu usturoi pot fi servite ca aperitiv sau garnitură pentru orice fel de mâncare. Aromate și rumene, numai bune de savurat alături de o felie de pâine proaspătă, carne sau salată.
Informații:
- Preparare: 7 min
- Gătire: 10 min
- Timp total: 17 min
- Cantitate: 3 porții
- Categorie: Cină / Aperitiv
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
500g ciuperci champignon.
unt.
puțin ulei de floarea soarelui sau măsline.
1–2 căței de usturoi.
pătrunjel verde (opțional).
sare, piper după gust.
Mod de preparare:
- Curăță ciupercile, taie-le cum dorești (felii, în jumate, etc) atât să fie de mărimi egale pentru a fi gătite uniform.
- Toacă pătrunjelul și cățeii de usturoi. Într-o tigaie încinge uleiul și puțin unt (30g), adaugă ciupercile și prăjește-le la foc mediu-mare. Amestecă ciupercile vreo 2-3 minute să ajungă pe fiecare grăsimea din tigaie, apoi lasă-le să se rumenească.
- Când s-au rumenit, asezonează-le, adaugă pătrunjelul și usturoiul apoi amestecă. Mai lasă-le pe foc aprox. 1 minut, scoate-le pe o farfurie și servește.
NoteNu fi tentat să aglomerezi tigaia cu prea multe ciuperci deodată. Se vor înăbuși în loc să se rumenească frumos, prăjește-le în mai multe tranșe.
Pentru a intensifica gustul, poți să adaugi o lingură de sos de soia sau oțet balsamic în timpul gătirii.
Nu fi tentat să aglomerezi tigaia cu prea multe ciuperci deodată. Se vor înăbuși în loc să se rumenească frumos, prăjește-le în mai multe tranșe.
Pentru a intensifica gustul, poți să adaugi o lingură de sos de soia sau oțet balsamic în timpul gătirii.