Rețetă ciulama de gălbiori
Pregătește-ți o ciulama de gălbiori folosind doar câteva ingrediente. Rețeta este ușor de făcut, practic o rețetă clasică și tradițională.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 25 min
- Timp Total: 35 min
- Porții: 3 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: România
Ingrediente:
200g gălbiori spălați și tăiați după preferințe.
1 ceapă albă sau roșie.
1–2 căței de usturoi.
1 lingură de făină.
15g unt.
125ml smântână lichidă.
sare, piper și pătrunjel după gust.
Mod de preparare:
- Taie ceapa mărunt, călește-o într-o tigaie cu ulei aprox. 1 minut apoi adaugă untul și amestecă să se omogenizeze. Adaugă gălbiorii și cățelul de usturoi în tigaie, călește ingredientele 30 de secunde apoi toarnă apă cât să acopere ingredientele. Fierbe-le la foc mic aprox. 20 de minute (pune capacul pe tigaie și mai amestecă din când în când).
- Pune într-un castron făina, puțină apă rece și din apa lăsată de ciuperci apoi amestecă cu un tel cât să se omogenizeze; incorporează smântâna lichidă treptat. Toarnă compoziția în tigaie între timp ce amesteci constant. Amestecă și mai fierbe ciulamaua aprox. 5 minute la foc mic, asezonează și servește.
Note
Dacă dorești, poți la final să adaugi puțin suc de lămâie pentru un gust mai intens.
Servește ciulamaua alături de mămăligă sau pâine proaspătă.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 200kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 10g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 20g
- Fibre: 2g
- Proteine: 5g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.