Print
ciulama de ciuperci pleurotus
buton-print buton-pinterest

Rețetă ciulama de ciuperci pleurotus

Ciulamaua de ciuperci pleurotus este consistentă si are o culoare frumoasă. Ciupercile pleurotus au o textură mai fermă care se potrivește cu carne de porc suculentă și sosul cremos de smântână.

info

  • Author: Alexandra
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 55 min
  • Timp Total: 65 min
  • Porții: 6 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

500g muschi de porc

500g ciuperci pleurotus

2 linguri ulei de floarea sorealui/măsline

1 ceapă albă

1 ceapă roșie

1 morcov

1 rădăcină pătrunjel

1 ardei kapia mic

1 ardei gras mic

1 ardei iute mic (opțional)

2 linguri smântână

1 lingură rasă de faină

sare & piper

cimbru (opțional)

chilli (opțional)

Mod de preparare:

  1. Taie carnea cuburi mici, asezonează cu sare, piper, cimbru (opțional) și chilli (opțional). Spală ciupercile bine și taiele fâșii mai groase. Într-o cratiță cu ulei prăjește carnea 10 minute sub capac și încă aproximativ 10-15 minute fără capac, sau până ce devine aurie.
  2. În timp ce carnea se prajește taie mărunt cepele, ardeii și usturoiul; iar rădăcinoasele cuburi medii. Când carnea este gata scote-o pe farfurie, adaugă legumele (cepele, ardeii, usturoiul și rădăcinoasele) și căleștele în ulei până ce devin aurii. Taie roșia cuburi mici, adaug-o peste legumele călite și căleste-le încă 2-3 minute.
  3. Adaugă ciupercile, căleștele 5 minute după care adaugă din nou carnea și toarnă apă cât să fie toate ingredinetele acoperie. Trebuie să fiarbă aproximativ 30-35 de minute la foc mediu, carnea să se poată pătrunde cu o furculița.
  4. Într-un bol amestecă cu un tel smântâna, făina și puțină apă. Adaugă compoziția dreptat în ciulama, mai lasă la fiert 5 minute și este gata.

Note

La final poti adăuga pătrunjel verde tocat.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru AlexandraAlexandra

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star