Rețetă ciulama de ciuperci pleurotus
Ciulamaua de ciuperci pleurotus este consistentă si are o culoare frumoasă. Ciupercile pleurotus au o textură mai fermă care se potrivește cu carne de porc suculentă și sosul cremos de smântână.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 55 min
- Timp Total: 65 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: România
Ingrediente:
500g muschi de porc
500g ciuperci pleurotus
2 linguri ulei de floarea sorealui/măsline
1 ceapă albă
1 ceapă roșie
1 morcov
1 rădăcină pătrunjel
1 ardei kapia mic
1 ardei gras mic
1 ardei iute mic (opțional)
2 linguri smântână
1 lingură rasă de faină
sare & piper
cimbru (opțional)
chilli (opțional)
Mod de preparare:
- Taie carnea cuburi mici, asezonează cu sare, piper, cimbru (opțional) și chilli (opțional). Spală ciupercile bine și taiele fâșii mai groase. Într-o cratiță cu ulei prăjește carnea 10 minute sub capac și încă aproximativ 10-15 minute fără capac, sau până ce devine aurie.
- În timp ce carnea se prajește taie mărunt cepele, ardeii și usturoiul; iar rădăcinoasele cuburi medii. Când carnea este gata scote-o pe farfurie, adaugă legumele (cepele, ardeii, usturoiul și rădăcinoasele) și căleștele în ulei până ce devin aurii. Taie roșia cuburi mici, adaug-o peste legumele călite și căleste-le încă 2-3 minute.
- Adaugă ciupercile, căleștele 5 minute după care adaugă din nou carnea și toarnă apă cât să fie toate ingredinetele acoperie. Trebuie să fiarbă aproximativ 30-35 de minute la foc mediu, carnea să se poată pătrunde cu o furculița.
- Într-un bol amestecă cu un tel smântâna, făina și puțină apă. Adaugă compoziția dreptat în ciulama, mai lasă la fiert 5 minute și este gata.
Note
La final poti adăuga pătrunjel verde tocat.