Rețetă ciocanele de pui la cuptor
Gătește în stil marocan ciocănele de pui la cuptor. Sunt ușor de făcut, marinate într-un amestec de iaurt și condimente care poate fi personalizat în funcție de preferință.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 55 min
- Timp Total: 70 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Morocco
Ingrediente:
8–9 ciocanele de pui.
13–15 cartofi albi mici, tăiați în jumătate.
măsline negre sau verzi după gust.
5 felii de lămâie.
morcovi, ciuperci sau orice altă legumă (opțional).
lămâie tăiată cubulețe (pentru servire, opțional).
MARINATĂ:
60ml iaurt.
ulei de floarea soarelui sau măsline.
după gust paprika, chimion, sare, piper negru, turmeric, praf de ceapă, pătrunjel, coriandru, ghimbir.
1–2 căței de usturoi tocați.
1 frunză de dafin (opțional).
opțional coriandru și pătrunjel.
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 210°C, între timp pregătește marinata. Combină ingredientele într-un bol.
- Pune ciocănelele de pui, cartofii și feliile de lămâie într-o tavă mare. Toarnă marinata și asigură-te că se distribuie uniform pe pulpe și cartofi. Coace la cuptor, fără capac aprox. 50-60 min. sau până când carnea are o crustă aurie și crocantă.
- Scoate din cuptor, adaugă măslinele și cubulețele de lămâie. Desigur pentru decor poți să presari pătrunjel sau sumac, dar este opțional. Servește.
Note
Pentru un gust mai profund și o textură mai fragedă a cărnii de pui, puteți lăsa ciocănelele să se marineze la frigider timp de câteva ore sau peste noapte.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 111kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 5.45g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 7.38g
- Fibre: 0.73g
- Proteine: 8.11g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.