Print
chiftelute de curcan la cuptor într-o tavă
buton-print buton-pinterest

Rețetă chifteluțe de curcan la cuptor

Pregătește-ți chifteluțe de curcan la cuptor folosind doar câteva ingrediente. Sunt ușor de făcut și personalizat, poți să le servești alături de garnituri precum legume făcute la tigaie grill sau cu o salată verde, pireu.

info

  • Author: Ștefan
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 20 min
  • Timp Total: 30 min
  • Porții: 2 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

500g carne de curcan (orice parte, tocată să fie).

12 ouă.

100120g pesmet.

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 200°C. Toacă carnea de curcan, asezoneaz-o cum îți dorești apoi adaugă peste pesmetul, oul și formează chifteluțe de mărimi egale.
  2. Tapetează o tavă cu hârtie de copt, așează chifteluțele să aibă puțină distanță între ele apoi coacele aprox. 15-20 de minute sau până sunt rumene și gata pe interior.

Note

Dacă dorești, poți să le ungi cu puțină untură pe exterior sau cu ulei de floarea soarelui/măsline.

Poți să adaugi în compoziție și ingrediente precum spanac, morcovi tăiați mărunt sau cartof dat pe răzătoare.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 40kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 3g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 4g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 6g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star