Rețetă chifteluțe de curcan la cuptor
Pregătește-ți chifteluțe de curcan la cuptor folosind doar câteva ingrediente. Sunt ușor de făcut și personalizat, poți să le servești alături de garnituri precum legume făcute la tigaie grill sau cu o salată verde, pireu.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 20 min
- Timp Total: 30 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
500g carne de curcan (orice parte, tocată să fie).
1–2 ouă.
100–120g pesmet.
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 200°C. Toacă carnea de curcan, asezoneaz-o cum îți dorești apoi adaugă peste pesmetul, oul și formează chifteluțe de mărimi egale.
- Tapetează o tavă cu hârtie de copt, așează chifteluțele să aibă puțină distanță între ele apoi coacele aprox. 15-20 de minute sau până sunt rumene și gata pe interior.
Note
Dacă dorești, poți să le ungi cu puțină untură pe exterior sau cu ulei de floarea soarelui/măsline.
Poți să adaugi în compoziție și ingrediente precum spanac, morcovi tăiați mărunt sau cartof dat pe răzătoare.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 40kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 3g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 4g
- Fibre: 0
- Proteine: 6g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.