Print
chiftele la cuptor într-o tavă
buton-print buton-pinterest

Rețetă chiftele la cuptor

Poți să-ți gătești niște chiftele la cuptor folosind orice tip de carne tocată preferi. Sunt ușor de făcut, vor ieși suculente și aromate, ușor de personalizat.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 15 min
  • Timp Gătire: 30 min
  • Timp Total: 45 min
  • Porții: 26 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

500g carne tocată.

23 căței de usturoi trecuți prin presă.

2 linguri de pesmet.

1 ou (opțional).

1 ceapă mare tăiată mărunt.

sare, piper, boia, cimbru după gust.

pastă de ardei iute/gras (opțional).

Mod de preparare:

  1. Pune ingredientele peste carne și amestecă cu mâinile apoi formează biluțe de mărimi egale (pentru a se găti uniform).
  2. Tapetează o tavă cu hârtie de copt, aranjează chiftelele să aibă 0,5-1cm spațiu între ele. Coacele la cuptor aprox. 25-30 de minute la 200°C sau până când sunt rumene și pătrunse. Îți recomand la jumătatea timpului să le rotești.

Note

Fiecare cuptor este diferit, trebuie să fii atent/ă să nu gătești chiftelele până devin uscate.

În ultimele 5 minute de coacere poți să adaugi peste ele parmezan sau orice alt tip de cașcaval preferi.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 150kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 10g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 5g
  • Fibre: 1.25g
  • Proteine: 12g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star