Rețetă chiftele la cuptor
Poți să-ți gătești niște chiftele la cuptor folosind orice tip de carne tocată preferi. Sunt ușor de făcut, vor ieși suculente și aromate, ușor de personalizat.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 30 min
- Timp Total: 45 min
- Porții: 26 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
500g carne tocată.
2–3 căței de usturoi trecuți prin presă.
2 linguri de pesmet.
1 ou (opțional).
1 ceapă mare tăiată mărunt.
sare, piper, boia, cimbru după gust.
pastă de ardei iute/gras (opțional).
Mod de preparare:
- Pune ingredientele peste carne și amestecă cu mâinile apoi formează biluțe de mărimi egale (pentru a se găti uniform).
- Tapetează o tavă cu hârtie de copt, aranjează chiftelele să aibă 0,5-1cm spațiu între ele. Coacele la cuptor aprox. 25-30 de minute la 200°C sau până când sunt rumene și pătrunse. Îți recomand la jumătatea timpului să le rotești.
Note
Fiecare cuptor este diferit, trebuie să fii atent/ă să nu gătești chiftelele până devin uscate.
În ultimele 5 minute de coacere poți să adaugi peste ele parmezan sau orice alt tip de cașcaval preferi.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 150kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 10g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 5g
- Fibre: 1.25g
- Proteine: 12g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.