În țările asiatice se consumă la fast-food-uri destul de des chiftele din pește iar partea interensată este că nu au multe calorii. Au un miros specific de pește, mirodenii iar textura lor este una moale totuși crocantă, destul de interesante încât să mai încerc versiuni diferite ale acestei rețete.
500g pește alb tocat.
100g pesmet.
200g cartofi fierți.
ulei.
1 ceapă tocată mărunt.
2 căței de usturoi tocați.
ierburi aromatice la alegere: mărar, praf de usturoi, pătrunjel, boabe de muștar, piper negru, boia de ardei dulce, chimion, ardei iute, curry, coriandru etc.
sare și piper.
soia (opțional).
1. Fierbe cartofii, decojește-i și transformă-i în pireu fără să adaugi lapte sau unt. Toacă mărunt ceapa și usturoiul. Lăsați cartofii să se răcească până treceți la pasul 2.
2. Într-un bol sau vas mai mare pune carnea de pește, pireul, ceapa, usturoiul și condimentele. Dacă adaugi și sos de soia, ai grijă să nu adaugi multă sare deoarece o vei simți mult mai puternic.
3. Adaugă puțin pesmet (50-60gr) și amestecă bine compoziția, așa se va imbina totul bine.
4. Tapetează o tavă cu hârtie de copt, pune într-un bol pesmet și într-altul ulei cât să poți scufunda o chiftea.
5. Modelează chiftelele (mici, mari, nu contează), scufundă-le puțin în ulei apoi dă-le prin pesmet și așează-le pe tavă. Când ești mai aproape de final, preîncălzește cuptorul la 200°C.
6. Lasă-le să se gătească la cuptor aproximativ 20-25 de minute.
Asezonarea se face cu condimentele alese de dumneavoastră, mai sus eu v-am oferit un set folosit de mine.
Merg foarte bine cu o porție de cartofi prăjiți și mujdei.