Rețetă chiftele din pește
Poți să îți pregătești chiftele din pește cu ușurință folosind doar câteva ingrediente. Vor avea o textură moale la interior și o crustă crocantă la exterior cu o aromă distinctă de pește și condimente.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 25 min
- Timp Total: 40 min
- Porții: 35 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Hong Kong
Ingrediente:
500g pește alb tocat.
100g pesmet.
200g cartofi fierți.
ulei.
1 ceapă tocată mărunt.
2 căței de usturoi tocați.
ierburi aromatice la alegere: praf de usturoi, pătrunjel, piper, boia de ardei dulce, ardei iute, curry etc.
sare și piper.
soia (opțional).
Mod de preparare:
- Fierbe cartofii, decojește-i și transformă-i în pireu fără să adaugi lapte sau unt. Toacă mărunt ceapa și usturoiul. Lăsați cartofii să se răcească până treceți la pasul 2.
- Într-un bol sau vas mai mare pune carnea de pește, pireul, ceapa, usturoiul și condimentele. Dacă adaugi și sos de soia, ai grijă să nu adaugi multă sare deoarece o vei simți mult mai puternic.
- Adaugă puțin pesmet (50-60gr) și amestecă bine compoziția, așa se va imbina totul bine.
- Tapetează o tavă cu hârtie de copt, pune într-un bol pesmet și într-altul ulei cât să poți scufunda o chiftea.
- Modelează chiftelele (mici, mari, nu contează), scufundă-le puțin în ulei apoi dă-le prin pesmet și așează-le pe tavă. Când ești mai aproape de final, preîncălzește cuptorul la 200°C.
- Lasă-le să se gătească la cuptor aproximativ 20-25 de minute.
Note
Asezonarea se face cu condimentele alese de dumneavoastră, mai sus eu v-am oferit un set folosit de mine.
Merg foarte bine cu o porție de cartofi prăjiți și mujdei.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 40kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 1g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 4g
- Fibre: 1g
- Proteine: 3g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.