Rețetă chiftele din dovleac
Poți să-ți gătești niște chiftele din dovleac sau zucchini folosind doar câteva ingrediente de bază. Sunt ușor de făcut și personalizat, poți să le coci la cuptor sau să le prăjești la tigaie.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 20 min
- Timp Total: 35 min
- Porții: 16 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
4 dovlecei sau zucchini.
2 morcovi medii
2 cepe albe sau roșii.
2–3 căței de usturoi.
1 legătură de mărar.
4–6 linguri de făină sau pesmet.
2 lingurițe de boia de ardei.
sare și piper după gust.
pătrunjel, busuioc, curry, coriandru etc (opțional).
Mod de preparare:
- Spală dovleceii apoi dă-i pe răzătoare cu tot cu coajă într-o strecurătoare. Presară puțină sare deasupra lor și lasă-i să elimine excesul de apă (eventual poți să îi presezi pentru a grăbi procesul). Odată ce excesul de apă s-a scurs, transferă dovlecelul într-un castron.
- Peste dovlecei, răzuiește ceapa, usturoiul și morcovul apoi toacă mărunt legătura și amestecă bine. Adaugă făina și condimentele, amestecă. Dacă compoziția nu se leagă, mai adaugă făină.
- Formează din compoziție bile de mărimi egale apoi aplatizează-le ușor. Prăjește chiftelele în ulei la foc mediu până obții o crustă aurie pe ambele părți, scoate chiftelele pe o farfurie acoperită cu șervețele de hârtie pentru a elimina excesul de ulei. Servește. **dacă dorești, poți să le gătești în cuptorul preîncălzit la 180°C până devin aurii.
Note
Dacă este necesar, poți să strângi dovleceii în mănă pentru a te asigura că ai eliminat excesul de apă.
Poți să pregătești un sos de iaurt sau de usturoi pentru a-l servi alături de aceste chiftele.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 150kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 8g
- Grăsimi Sat: 2g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 15g
- Fibre: 3g
- Proteine: 3g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.