Rețetă chiftele de porc tradiționale
Pregătește-ți chiftele de porc cu o crustă crocantă și un interior moale cu doar câteva ingrediente. Ușor de preparat, versatile și apreciate deopotrivă de copii și adulți, astfel poți să le servești cu garnitura preferată sau doar cu muștar.
- Timp Preparare: 8 min
- Timp Gătire: 20 min
- Timp Total: 28 min
- Porții: 14 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: România
Ingrediente:
1kg carne tocată de porc.
4–5 căței de usturoi zdrobiți.
2–3 lingurițe rase sare.
piper, boia dulce/iute și pătrunjel verde după gust.
3 ouă crude.
3–4 felii de pâine înmuiate în apă și stoarse bine.
Mod de preparare:
- Pune ingredientele într-un bol, amestecă până se omogenizează apoi formează biluțe rotunde de mărimi egale. Prăjește chiftelele din carne de porc în baie de ulei (să fie încins uleiul) până se rumenesc; scoate-le pe o farfurie pe care ai un șervețel de hârtie (le ajută să elimine excesul de ulei).
Note
Poți să asezonezi carnea și să te pui să prăjești chiftelele direct sau să le lași aprox. 30 de minute la frigider să „extragă” aroma.
Poți să adaugi în compoziția de chiftele ceapă tocată mărunt, ardei gras, brânză.
Poți să le coci în cuptorul preîncălzit la 180°C într-o tavă tapetată cu hârtie de copt aprox. 20-25 de minute sau până devin aurii și se rumenesc uniform.
Poți să le gătești la cuptor dacă dorești o variantă mai sănătoasă și să le servești cu sos de roșii.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 2 chiftele
- Calorii: 350kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 20g
- Grăsimi Sat: 10g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 15g
- Fibre: 2g
- Proteine: 30g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.