Reteta chiftele de porc la cuptor
Gătește-ți chiftele de porc la cuptor dacă cauți o alternativă sănătoasă și la fel de gustoasă a chiftelelor prăjite. Sunt ușor de făcut, poți să le modifici compoziția după bunul plac.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 25 min
- Timp Total: 35 min
- Porții: 14 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: România
Ingrediente:
1kg carne tocată de porc sau vită.
3–4 căței de usturoi zdrobiți.
1 ceapă albă sau roșie tocată (opțional).
condimente la alegere (boia, pătrunjel verde, paprika, etc).
3 ouă.
2 linguri ulei de măsline sau floarea-soarelui (opțional).
2 lingurițe sare și piper sau după gust.
Mod de preparare:
- Pune ingredientele într-un bol, amestecă cu mâna până se omogenizează apoi formează biluțe rotunde de mărimi egale. Dacă vrei, poți să le lași la frigider măcar 30 de minute să intre aroma în ele.
- Tapetează o tavă cu hârtie de copt, așează chiftelele să aibă cât de cât distanță între ele, stropește-le cu ulei și coace-le în cuptorul preîncălzit la 180°C aprox. 20-25 de min. sau până când sunt rumenite și făcute pe interior.
Note
Poți să adaugi în compoziție pătrunjel, mărar, brânză rasă, ardei gras tocat sau ciuperci.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 530kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 39g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 0
- Fibre: 0
- Proteine: 26g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.