Print
chiftele de cartofi cu branza într-un vas yena
buton-print buton-pinterest

Rețetă chiftele de cartofi cu brânză

N-ai nevoie de multe ingrediente să-ți prepari chiftele de cartofi cu brânză, rețeta-i simplă de urmat. Potrivite și pentru cei care țin post, rețeta poate fi modificată fiind versatilă.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 15 min
  • Timp Gătire: 25 min
  • Timp Total: 40 min
  • Porții: 24 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

500g cartofi.

4 linguri de făină.

200g brânză telemea rasă sau cheddar/mozzarella.

2 ouă.

1 ceapă roșie sau albă tocată mărunt.

1 legătură de pătrunjel tocată.

ulei, sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Spală cartofii și fierbe-i în coajă împreună cu o linguriță de sare. Când furculița trece cu ușurință prin ei, scoate-i din apă și lasă-i să se răcească (nu-i fierbe totuși prea tare deoarece îi vei prăji ulterior).
  2. Când s-au răcit, îi cureți frumos de coajă și trece-i prin răzătoare mică sau pasează-i într-un bol mai mare. Adaugă cele 200g de telemea, ouăle, făina, sare, piper, legătura de pătrunjel și ceapă. Amestecă bine ingredientele, gustă și potrivește de condimente.
  3. Formează chiftelele, să aibă mărimea și forma cât de cât asemănătoare (cam cât o nucă, presează chifteaua). Compoziția este destul de lipicoasă, deci pudrează-ți mâinile cu făină înainte să le modelezi.
  4. Prăjește chiftelele de cartofi la foc mediu, lasă-le aprox. 3-4 minute pe fiecare parte sau până încep să se rumenească (ideal ar fi să le prăjiți în baie de ulei).
  5. După ce s-au prăjit, așează-le pe câteva servețele de hârtie pentru a scăpa de excesul de ulei. Servește ca garnitură sau fel principal.

Note

Dacă dorești, poți să renunți la telemea și la ouă pentru a le servi atunci când postești.

Puteți adăuga condimente precum boia de ardei dulce, usturoi granulat, cimbru sau mărar pentru a da o notă deosebită chiftelor de cartofi cu brânză.

Coaceți chiftelele în loc să le prăjiți: Dacă doriți o opțiune mai sănătoasă, puteți renunța la prăjirea chiftelor și să le coaceți în cuptor. Așezați chiftelele pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt și coaceți-le la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 20-25 de minute sau până când devin aurii.

 

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-ar face plăcere să auzim părerea ta! Lasă un comentariu mai jos și acordă o notă rețetei.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star