Print
cartofi wedges cu coaja prăjiți la tigaie
buton-print buton-pinterest

Rețetă cartofi wedges la tigaie

Gătește cartofi wedges la tigaie cu coajă sau fără în doar 40 de minute. Sunt ușor de făcut, crocanți la exteriori și moi la interior, ideali de servit ca și garnitură alături de ceea ce îți place.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 25 min
  • Timp Gătire: 25 min
  • Timp Total: 40 min
  • Porții: 6 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

1kg cartofi fierți în coajă.

sare după gust.

boia iute/dulce, cimbru, etc. (opțional).

Mod de preparare:

  1. Spală și fierbe cartofii în coajă până îi poți pătrunde ușor cu o furculiță. Poți să îi decojești sau nu, feliează-i ca în imagine (vezi să fie cât de cât egali între ei) apoi prăjește-i în baie de ulei până devin aurii; scoate-i pe o hârtie de bucătărie, asezonează-i și servește-i.

Note

Este important să nu tăiați cartofii prea subțiri, astfel încât să se păstreze textura crocantă și coaja lor delicioasă.

Nu supraaglomerați tigaia, acest lucru scade temperatura uleiului și nu vei obține cartofi wedges crocanți.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 235kcal
  • Zahăr: 1g
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 11g
  • Grăsimi Sat: 1.5g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 32g
  • Fibre: 2g
  • Proteine: 3g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star