Rețetă cartofi wedges la tigaie
Gătește cartofi wedges la tigaie cu coajă sau fără în doar 40 de minute. Sunt ușor de făcut, crocanți la exteriori și moi la interior, ideali de servit ca și garnitură alături de ceea ce îți place.
- Timp Preparare: 25 min
- Timp Gătire: 25 min
- Timp Total: 40 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
1kg cartofi fierți în coajă.
sare după gust.
boia iute/dulce, cimbru, etc. (opțional).
Mod de preparare:
- Spală și fierbe cartofii în coajă până îi poți pătrunde ușor cu o furculiță. Poți să îi decojești sau nu, feliează-i ca în imagine (vezi să fie cât de cât egali între ei) apoi prăjește-i în baie de ulei până devin aurii; scoate-i pe o hârtie de bucătărie, asezonează-i și servește-i.
Note
Este important să nu tăiați cartofii prea subțiri, astfel încât să se păstreze textura crocantă și coaja lor delicioasă.
Nu supraaglomerați tigaia, acest lucru scade temperatura uleiului și nu vei obține cartofi wedges crocanți.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 235kcal
- Zahăr: 1g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 11g
- Grăsimi Sat: 1.5g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 32g
- Fibre: 2g
- Proteine: 3g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.