Print
cartofi umpluti cu ciuperci pe o farfurie
buton-print buton-pinterest

Rețetă cartofi umpluți cu ciuperci

Cu câteva legume și ierburi aromate poți să-ți prepari cartofi umpluți cu ciuperci. Rețeta-i simplă și versatilă, puteți servi acest preparat ca aperitiv, garnitură sau chiar să-l transformați într-o masă principală prin adăugarea de carne tocată. Desigur, dacă țineți post sau nu doriți ingrediente de origine animală puteți să le omiteți.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Gătire: 60 min
  • Timp Total: 65 min
  • Porții: 5 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

45 cartofi albi.

150g ciuperci champignon.

1/2 pahar de apă.

1/2 ardei gras roșu și galben.

o ceapă albă sau roșie.

1 cățel de usturoi.

puțin ulei.

puțin pătrunjel

cașcaval (opțional).

busuioc și oregano (opțional).

sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Spală cartofii bine și fierbe-i în coajă 25-30 de minute împreună cu o linguriță de sare. Lasă cartofii să se răcească.
  2. Taie cartofii în două, scobește-i cu o linguriță și sărează-i puțin. Taie mărunt sau cum dorești ceapa, ardeii și usturoiul apoi călește legumele 2-3 minute în puțin ulei. Adaugă peste legumele călite ciupercile, 1/2 pahar de apă și asezonează cu sare plus piper. Legumele trebuie fierte până când toată apa scade, adaugă pătrunjel la final (opțional: busuioc și oregano) și ia tigaia de pe foc.
  3. Umple cartofii cu compoziția de mai sus (opțional poți să amesteci legumele cu cașcaval ras). Pune cartofii umpluți pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coace-i la 180°C, aprox 30 de minute sau până când sunt crocanți. Dacă dorești, înainte cu 5 minute să îi scoți din cuptor poți să adaugi câteva felii de mozzarella deasupra lor sau orice alt cașcaval. Poți să îi servești cu ierburi aromate presărate deasupra lor sau simpli.

Note

Puteți să adaugați în cartofi carne tocată asezonată după gust și să o lăsați la cuptor să se gătească.

Se pot servi ca și garnitură alături de fripturi sau ca masă principală în funcție de ingredientele pe care le adăugați. Dacă optați să adăugați carne tocată și cașcaval ar trebui să fie suficient de consistenți.

**cartofi umpluți cu ciuperci de post: pur și simplu nu adăuga ingrediente de origine animală și urmează pașii rețetei.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 180kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 7g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 25g
  • Fibre: 3g
  • Proteine: 5g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star