
Rețetă cartofi țărănești la cuptor
Gătește cartofi țărănești la cuptor cu ușurință folosindu-te de ingrediente de bază. Am ales condimentele cele mai potrivite pentru aromă, numai bun de servit la cină.
- Preparare: 35 min
- Gătire: 40 min
- Timp Total: 75 min
- Porții: 13 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
10 cartofi.
450g bacon sau kaizer.
5–6 căței de usturoi
2 cepe roșii sau albe.
puțin ulei.
sare, piper, boia dulce/iute, rozmarin, etc.
smântână și pătrunjel (opțional).
Mod de preparare:
- Taie ceapa julien. Spală cartofii și fierbe-i în coajă aprox. 25-28 de minute (cât să treacă furculița ușor prin ei). Când s-au fiert, curăță-i de coajă și taie-i bucăți medii sau cum îți dorești.
- Taie baconul/kaizerul în bucăți mici sau cum îți dorești, rumenește-l într-o tigaie cu puțin ulei până prinde culoare. Adaugă ceapa și usturoiul, amestecă și mai lasă pe foc ingredientele 2-3 minute.
- Pune într-o tavă/vas yena toate ingredientele, asezonează și amestecă cu grijă să nu zdrobești cartofii. Lasă preparatul la cuptor aprox. 40-45 de minute la 190-200°C. Servește.
Note
Poți să servești acest preparat cu smântână și pătrunjel tocat deasupra.
Poți să adaugi și alte condimente precum chimen, rozmarin, cimbru sau oregano.
În loc să servești preparatul cu smântână și pătrunjel, poți încerca să pui deasupra lui brânză rasă, ceapă verde sau chiar cu iaurt grecesc.