
Rețetă cartofi tărănești cu ceapă
Descriere:
Prepară cartofi țărănești cu ceapă comform rețetei tradiționale românești. Se pot folosi ca și garnitură pentru alte preparate sau servi ca și fel principal alături de castraveți murați.
Informații:
- Preparare: 15 min
- Gătire: 15 min
- Timp total: 30 min
- Cantitate: 5 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: România
Ingrediente:
1kg cartofi.
2 cepe roșii mari.
5 căței de usturoi.
50ml ulei.
sare, piper și pătrunjel verde.
boia (opțional).
Mod de preparare:
- Curăță cartofii de coajă și spală-i. Taie cartofii cuburi, atenție să fie cât de cât egali.
- Pune cartofii la fiert cu o jumătate de linguriță de sare. După ce cartofii s-au fiert stoarce-i de apă deoarece nu mai ai nevoie de ea.
- Taie ceapa rondele și usturoiul mărunt apoi călește ceapa cu puțină sare dar nu o rumeni. Când ceapa s-a călit puțin, adaugă piper după gust și usturoiul mărunțit 1-2 minute (de preferat să amesteci constant). Pune cartofii peste, prăjește-i și pe ei cât dorești apoi adaugă pătrunjelul mărunțit + opțional boia.
NotePoți să-i servești cu smântână, iaurt sau să îi folosești la plăcinte lespede.
Poți să-i servești cu smântână, iaurt sau să îi folosești la plăcinte lespede.