Rețetă cartofi tărănești cu ceapă
Dacă dorești o garnitură simplă sau un fel principal copios, poți să-ți gătești cartofi țărănești cu ceapă. Este o rețetă clasică, ușor și rapid de făcut care necesită doar câteva ingrediente.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 15 min
- Timp Total: 30 min
- Porții: 5 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: România
Ingrediente:
1kg cartofi albi sau roșii.
2 cepe roșii mari.
5 căței de usturoi.
50ml ulei.
sare, piper și pătrunjel verde.
boia (opțional).
Mod de preparare:
- Curăță cartofii de coajă, spală-i apoi taie-i cuburi de mărime cât de cât egală. Pune cartofii la fiert cu o jumătate de linguriță de sare, când s-au fiert stoarce-i de apă.
- Taie ceapa rondele și usturoiul mărunt apoi călește ceapa cu puțină sare dar nu o rumeni. Când ceapa s-a călit puțin, adaugă piper după gust și usturoiul mărunțit 1-2 minute (de preferat să amesteci constant). Pune cartofii peste, prăjește-i și pe ei cât dorești apoi adaugă pătrunjelul mărunțit + opțional boia.
Note
Poți să-i servești cu smântână, iaurt sau să îi folosești la plăcinte lespede.
Poți să adaugi și alte legume precum morcovi, ciuperci, ardei gras.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 350kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 15g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 45g
- Fibre: 5g
- Proteine: 10g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.