Print
cartofi tărănești cu ceapă într-o tigaie negră

Rețetă cartofi tărănești cu ceapă

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Prepară cartofi țărănești cu ceapă comform rețetei tradiționale românești. Se pot folosi ca și garnitură pentru alte preparate sau servi ca și fel principal alături de castraveți murați.


Informații:

  • Author: Alexandra
  • Preparare: 15 min
  • Gătire: 15 min
  • Timp total: 30 min
  • Cantitate: 5 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

1kg cartofi.

2 cepe roșii mari.

5 căței de usturoi.

50ml ulei.

sare, piper și pătrunjel verde.

boia (opțional).


Mod de preparare:

  1. Curăță cartofii de coajă și spală-i. Taie cartofii cuburi, atenție să fie cât de cât egali.
  2. Pune cartofii la fiert cu o jumătate de linguriță de sare. După ce cartofii s-au fiert stoarce-i de apă deoarece nu mai ai nevoie de ea.
  3. Taie ceapa rondele și usturoiul mărunt apoi călește ceapa cu puțină sare dar nu o rumeni. Când ceapa s-a călit puțin, adaugă piper după gust și usturoiul mărunțit 1-2 minute (de preferat să amesteci constant). Pune cartofii peste, prăjește-i și pe ei cât dorești apoi adaugă pătrunjelul mărunțit + opțional boia.
Note

Poți să-i servești cu smântână, iaurt sau să îi folosești la plăcinte lespede.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII