Print
cartofi tărănești cu ceapă într-o tigaie negră
buton-print buton-pinterest

Rețetă cartofi tărănești cu ceapă

Dacă dorești o garnitură simplă sau un fel principal copios, poți să-ți gătești cartofi țărănești cu ceapă. Este o rețetă clasică, ușor și rapid de făcut care necesită doar câteva ingrediente.

info

  • Author: Alexandra
  • Timp Preparare: 15 min
  • Timp Gătire: 15 min
  • Timp Total: 30 min
  • Porții: 5 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

1kg cartofi albi sau roșii.

2 cepe roșii mari.

5 căței de usturoi.

50ml ulei.

sare, piper și pătrunjel verde.

boia (opțional).

Mod de preparare:

  1. Curăță cartofii de coajă, spală-i apoi taie-i cuburi de mărime cât de cât egală. Pune cartofii la fiert cu o jumătate de linguriță de sare, când s-au fiert stoarce-i de apă.
  2. Taie ceapa rondele și usturoiul mărunt apoi călește ceapa cu puțină sare dar nu o rumeni. Când ceapa s-a călit puțin, adaugă piper după gust și usturoiul mărunțit 1-2 minute (de preferat să amesteci constant). Pune cartofii peste, prăjește-i și pe ei cât dorești apoi adaugă pătrunjelul mărunțit + opțional boia.

Note

Poți să-i servești cu smântână, iaurt sau să îi folosești la plăcinte lespede.

Poți să adaugi și alte legume precum morcovi, ciuperci, ardei gras.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 1 porție
  • Calorii: 350kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 15g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 45g
  • Fibre: 5g
  • Proteine: 10g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru AlexandraAlexandra

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star