Print
cartofi prajiti la cuptor într-un vas

Rețetă cartofi prăjiți la cuptor

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Gătește cartofi prăjiți la cuptor cu doar câteva ingrediente de bază regăsite în majoritatea bucătăriilor. Rețeta este una ușoară și sănătoasă, poți să-i servești alături de carne, ouă și sosuri la alegere.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 15 min
  • Gătire: 35 min
  • Timp total: 50 min
  • Cantitate: 6 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

cartofi cât îți dorești.

ulei de floarea soarelui sau măsline.

turmeric, cimbru, usturoi, rozmarin, sare, piper, etc.


Mod de preparare:

  1. Curăță și taie cartofii pai. Tapetează o tavă cu hârtie de copt, pune cartofii să nu stea unul peste altul și stropește-i cu puțin ulei (dacă vrei să ajungă ulei pe fiecare, unge-i cu o pensulă de silicon). Asezonează-i cum dorești, lasă-i la cuptor aprox. 30-35 de minute la 200-220°C sau până când sunt aurii și crocanți. Servește.
Note

Pentru a face cartofii pai la cuptor mai crocanți, încearcă să îi lași la înmuiat în apă rece timp de 30 de minute înainte de a-i coace, astfel vor fi mai crocanți la exterior și mai moi la interior.

Pentru a verifica dacă cartofii sunt copți, încercați să îi înțepați cu o furculiță. Dacă furculița pătrunde ușor și cartoful este moale în interior, atunci sunt gata.

Poți să „prăjești” acest cartofi pai la cuptor electric, pe gaz sau orice altă variantă de cuptor deții. Tot ce ai de făcut este să urmărești când sunt aurii și crocanți sau te folosești de o furculiță să îi testezi.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII