Print
cartofi noi la cuptor într-o farfurie

Rețetă cartofi noi la cuptor

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Această mâncare de cartofi noi la cuptor se prepară ușor fiind o rețetă simplă. Cu doar 4 ingrediente regăsite prin orice bucătărie și cu puțin timp poți să-ți prepari o masă delicioasă. Îi pregătești, bagi la cuptor și poți să revii pe la final doar să-i verifici, apoi dacă sunt gata să îi servești.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 15 min
  • Gătire: 40 min
  • Timp total: 55 min
  • Cantitate: 5 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

1kg cartofi noi.

sare, piper, oregano, cimbru, mărar, usturoi granulat după gust.

ulei de floarea soarelui sau măsline.

rozmari proaspăt (opțional).


Mod de preparare:

  1. Curăță (dacă nu vrei să-i cureți, vezi note) și taie cartofii cum dorești apoi așează-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau aluminiu.
  2. Într-un bol pune ulei și condimentele, amestecă apoi adaugă conținutul deasupra cartofilor și asigură-te că a ajuns pe toți.
  3. Lasă la cuptor 30-40 de minute, la 180°C sau până când s-au rumenit frumos. Opțional, înainte să pui totul la cuptor, poți să adaugi deasupra lor o crenguță de rozmarin proaspăt.
Note

Nu e neaparat să cureți cartofii de coajă, poți doar să îi speli bine și să îi tai cum dorești apoi să continui cu următorii pași.

Din punctul nostru de vedere, cel mai bine cu cartofii noi la cuptor merge mujdei-ul.

Căutând pe google „cartofi noi rețete”, am văzut că multă lume caută cartofi noi la cuptor cu mărar, drept urmare puteți să încercați să puneți peste ei mărar ori la final ori înainte să îi puneți la cuptor. Spălați mărar-ul, îl tăiați mărunt și doar îl presari deasupra lor.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII