Rețetă cartofi noi la cuptor
Pregătește-ți cartofi noi la cuptor folosind această rețetă simplă și rapidă. Vor ieși crocanți și moi la interior, aromați fiind ușor de personalizat și numai buni de servit ca garnitură lânga carnea ta preferată.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 40 min
- Timp Total: 55 min
- Porții: 5 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: România
Ingrediente:
1kg cartofi noi.
sare, piper, oregano, cimbru, mărar, usturoi granulat după gust.
ulei de floarea soarelui sau măsline.
rozmari proaspăt sau mărar (opțional).
Mod de preparare:
- Curăță (dacă nu vrei să-i cureți, vezi note) și taie cartofii cum dorești apoi așează-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau aluminiu.
- Într-un bol pune uleiuș și condimentele, amestecă apoi adaugă conținutul deasupra cartofilor și asigură-te că a ajuns pe toți.
- Coace-i la cuptor 30-40 de minute, la 180°C sau până când s-au rumenit frumos. Opțional, înainte să pui totul la cuptor, poți să adaugi deasupra lor o crenguță de rozmarin proaspăt.
Note
Nu e neaparat să cureți cartofii de coajă, poți doar să îi speli bine și să îi tai cum dorești apoi să continui cu următorii pași.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 70kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 2g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 12g
- Fibre: 0
- Proteine: 1g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.