Print
cartofi noi la cuptor într-o tavă cu pulpe superioare de pui
buton-print buton-pinterest

Rețetă cartofi noi la cuptor simpli

Cartofii noi la cuptor sunt o garnitură delicioasă și ușor de preparat. Au o crustă crocantă și un miez moale, care se combină perfect cu condimente simple sau ierburi aromatice.

info

  • Author: Oana
  • Preparare: 5 min
  • Gătire: 30 min
  • Timp Total: 35 min
  • Porții: 2 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

500g cartofi noi.

ulei de măsline sau floarea soarelui.

sare și piper după gust.

busuioc, pătrunjel sau alte ierburi (opțional).

usturoi (opțional, vezi note).

Mod de preparare:

  1. Curățăți cartofii noi și tăiați-i în felii groase. Pune feliile într-o tavă, stropește-i cu ulei de măsline sau floarea soarelui, asezonează-i cu sare și piper după gust. Amestecați bine pentru a acoperi cartofii cu ulei și condimente.
  2. Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 200°C și coaceți timp de 30-40 de minute sau până când sunt aurii și crocanți.

Note

***usturoi: Puteți prepara cartofi noi la cuptor cu usturoi folosindu-vă de presa care zdrobește usturoiul sau pur și simplu să adăugați cățeii de usturoi în tavă printre cartofi.

Se poate servi cu o friptură de vită, miel, porc sau pe lângă pește.

Dacă doriți, puteți să fierbeți pulpe de pui, le asezonați apoi le puteți pune la cuptor deodată cu cartofii noi.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

    Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star