
Rețetă cartofi noi la cuptor simpli
Cartofii noi la cuptor sunt o garnitură delicioasă și ușor de preparat. Au o crustă crocantă și un miez moale, care se combină perfect cu condimente simple sau ierburi aromatice.
- Preparare: 5 min
- Gătire: 30 min
- Timp Total: 35 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: România
Ingrediente:
500g cartofi noi.
ulei de măsline sau floarea soarelui.
sare și piper după gust.
busuioc, pătrunjel sau alte ierburi (opțional).
usturoi (opțional, vezi note).
Mod de preparare:
- Curățăți cartofii noi și tăiați-i în felii groase. Pune feliile într-o tavă, stropește-i cu ulei de măsline sau floarea soarelui, asezonează-i cu sare și piper după gust. Amestecați bine pentru a acoperi cartofii cu ulei și condimente.
- Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 200°C și coaceți timp de 30-40 de minute sau până când sunt aurii și crocanți.
Note
***usturoi: Puteți prepara cartofi noi la cuptor cu usturoi folosindu-vă de presa care zdrobește usturoiul sau pur și simplu să adăugați cățeii de usturoi în tavă printre cartofi.
Se poate servi cu o friptură de vită, miel, porc sau pe lângă pește.
Dacă doriți, puteți să fierbeți pulpe de pui, le asezonați apoi le puteți pune la cuptor deodată cu cartofii noi.