Rețetă cartofi noi la cuptor simpli
Cartofii noi la cuptor sunt o garnitură delicioasă și ușor de preparat. Au o crustă crocantă și un miez moale, care se combină perfect cu condimente simple sau ierburi aromatice.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 30 min
- Timp Total: 35 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: România
Ingrediente:
500g cartofi noi.
ulei de măsline sau floarea soarelui.
sare și piper după gust.
busuioc, pătrunjel sau alte ierburi (opțional).
usturoi (opțional, vezi note).
Mod de preparare:
- Curățăți cartofii noi și tăiați-i în felii groase. Pune feliile într-o tavă, stropește-i cu ulei de măsline sau floarea soarelui, asezonează-i cu sare și piper după gust. Amestecați bine pentru a acoperi cartofii cu ulei și condimente.
- Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 200°C și coaceți timp de 30-40 de minute sau până când sunt aurii și crocanți.
Note
***usturoi: Puteți prepara cartofi noi la cuptor cu usturoi folosindu-vă de presa care zdrobește usturoiul sau pur și simplu să adăugați cățeii de usturoi în tavă printre cartofi.
Se poate servi cu o friptură de vită, miel, porc sau pe lângă pește.
Dacă doriți, puteți să fierbeți pulpe de pui, le asezonați apoi le puteți pune la cuptor deodată cu cartofii noi.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 150kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 5g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 25g
- Fibre: 5g
- Proteine: 3g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.