Print
cartofi noi cu usturoi si marar într-o oală în care fierb
buton-print buton-pinterest

Rețetă cartofi noi cu usturoi și mărar

Gătește cartofi noi cu usturoi și mărar folosind doar câteva ingrediente. Rețeta este ușor de urmat, trebuie să-i speli, fierbi și să-i prăjești la tigaie.

info

  • Author: Ștefan
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 40 min
  • Timp Total: 50 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

1kg cartofi noi.

12 căței de usturoi pisați.

5080g unt sau ulei.

sare și piper după gust.

mărar tocat după gust.

Mod de preparare:

  1. Cartofii vor fi gătiți cu coajă cu tot, deci spală-i foarte bine. Fierbe-i la foc mediu aprox. 25-30 de minute în 1,5-1,7L de apă (cât să-i acopere) ușor sărată (1-2 lingurițe de sare).
  2. Odată ce au fiert, scurge-i de apă și adaugă unt, sare, piper și mărar. Amestecă și prăjește-i până când s-au rumenit. Servește!

Note

Dacă dorești poți să adaugi puțin suc de lămâie pentru o notă de prospețime dar și pătrunjel sau cimbru.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 1 porție
  • Calorii: 250kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 10g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 30g
  • Fibre: 4g
  • Proteine: 5g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star