Print
cartofi natur cu pătrunjel într-un vas de sticlă

Rețetă cartofi natur

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Pe lângă faptul că este ușor să-ți prepari cartofi natur este de apreciat că ei pot fi serviți ca fel principal, folosiți ca garnitură și sunt potriviți pentru post sau diverse diete.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 5 min
  • Gătire: 15 min
  • Timp total: 20 min
  • Cantitate: 2 porții
  • Categorie: Garnitură / Cină
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

500g cartofi albi.

apă cât să acopere cartofii atunci când îi fierbi.

o linguriță sau două de sare pentru fiert.

unt sau ulei.

sare și piper după gust pentru asezonare.

frunze de pătrunjel pentru servire (opțional).


Mod de preparare:

  1. Curăță cartofii, spală-i bine și taie-i cubulețe medii cât mai egale între ele. Puneți-i la fiert într-o oală cu 1-2 lingurițe de sare împreună cu apă cât să acopere cartofii. Cartofii sunt fierți când lingurița trece ușor prin ei (verificați cartofii după 15-20 de minute, de preferat să fie moi nu să se sfărâme).
  2. Strecoară cartofii de apă, asezonează-i cu pătrunjel, sare și piper după gust. Servește.
Note

Puteți să adăugați câteva cubulețe de unt sau să îi stropiți cu ulei de măsline.

Puteți să îi asezonați și cu rozmarin, cimbru și boia dulce sau iute.

Puteți să ornați salata cu pătrunjel, busuioc sau ceapă verde.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII