Cartofi la cuptor (rețetă de post 2021)

Rețetă scrisă de: AlexandraCurs: Cină, PostBucătărie: RomâniaDificultate: Ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

00:10

minute
Timp gătire

00:30

minute
Calorii

100

cal

Cartofi la cuptor o rețetă de post, simplă și delicioasă. Textura este una crocantă, iar gustul este unul aromat intens datorită condimentelor alese. Această rețetă se poate face și cu cartofi noi dar și cu cartofi vechi. Poți să-i mânânci goi sau să-i folosești pe post de garnitură lângă o friptură.

Ingrediente:

  • 500g cartofi (orice tip).

  • unt sau ulei de măsline/normal.

  • sare, piper, praf de ceapă sau ceapă tăiată mărunt, usturoi, rozmarin, cimbru, oregano, pătrunjel, boia, mărar, tarhon etc.

Mod de preparare:

  • Alege cartofi care-s aproximativ de aceeași mărime. Spală-i și taie cartofii (lasă-i așa în coajă) + pregătește condimentele.
  • Ai nevoie de o tavă pe care trebuie să pui hârtie de copt. Toarnă uleiul de măsline sau întinde untul pe hârtie. Adaugă cartofii tăiați și pune peste ei condimentele (asigură-te că-s și ei acoperiți de ulei/unt si de condimente).
  • Pune tava la cuptor și așteaptă până când sunt pătrunși și rumeni. Dacă bucățile sunt mai mari, trebuie întorși și pe cealaltă parte pentru a fi siguri că se rumenesc uniform.

Note:

  • Poți să-i fierbi înainte să-i pui la copt. Sau să-i bagi deodată cu cărnița

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.