Rețetă cartofi în crustă de muștar
Pregătește-ți cartofi în crustă de muștar dacă vrei o garnitură simplă și rapidă. Poți să o personalizezi în funcție de preferințe.
- Timp Preparare: 20 min
- Timp Gătire: 30 min
- Timp Total: 50 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
5–6 cartofi noi sau vechi.
2–3 linguri de muștar.
Suc de la o lămâie medie.
2–3 lingurițe ulei de floarea-soarelui/măsline.
1–2 lingurițe de zahăr brun sau alb (opțional).
Condimente la alegere (sare, piper, boia, rozmarin, usturoi etc).
Mod de preparare:
- Decojește și taie cartofii cuburi medii de mărimi cât de cât egale; fierbe-i aproximativ 15 minute.
- Într-un bol adaugă 2-3 linguri de muștar, sucul de lămâie, uleiul, zahărul, condimentele apoi amestecă până se omogenizează. Adaugă cartofii peste apoi acoperă-i cu compoziția.
- Tapetează o tavă cu hârtie de copt, unge-o cu puțin ulei sau unt apoi așează cartofii să aibă cât de cât distanță între ei. Coace-i aprox. 30 de minute la 200°C.
Note
Dacă dorești să formezi o crustă mai crocantă, poți să adaugi puțin pesmet în compoziție.
Această rețetă este versatilă și poate fi personalizată cu ușurință, deci fii liber/ă să te joci cu diverse ingrediente și legume.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 300kcal
- Zahăr: 4g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 10g
- Grăsimi Sat: 2g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 40g
- Fibre: 5g
- Proteine: 6g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.