Rețetă cartofi fondanți
Pregătește-ți cartofi fondanți folosind doar câteva ingrediente. Rețeta este ușoară de făcut, poți să-i servești alături de fripturi suculente și cu un sos de smântână și mărar sau de brânză.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 70 min
- Timp Total: 85 min
- Porții: 8 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
1kg de cartofi mici.
1–2 căței de usturoi întregi, zdrobiți ușor.
2 frunze de dafin.
200ml de vin alb sec.
50g unt.
sare după gust.
Mod de preparare:
- Spală bine cartofii apoi pune-i împreună cu usturoiul și frunzele de dafin într-o tigaie mare. Toarnă vinul, adaugă untul și pune capacul; fierbe-i la foc mediu aprox. 1 oră până ce vinul a scăzut de tot iar cartofii sunt acoperiți de un sos unsuros.
- Setează focul pe mic, prăjește-i în amestecul de unt, scuturând tigaia și întorcând cartofii din când în când până ce se pătrund complet, iar coaja este crocantă. Servește-i din tigaie, presărați cu sare din belșug.
Note
Poți să îi și cureți de coajă dacă îți dorești, dacă-s prea mari taie-i în jumătăți.
Poți să folosești cartofi dulci sau cartofi mov.
Dacă dorești, poți folosi untura rămasă să sotezi și alte legume precum ardei gras, ciuperci.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 147kcal
- Zahăr: 3g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 6g
- Grăsimi Sat: 3g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 21g
- Fibre: 1g
- Proteine: 2g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.