Print
cartofi fondanți într-o tigaie
buton-print buton-pinterest

Rețetă cartofi fondanți

Pregătește-ți cartofi fondanți folosind doar câteva ingrediente. Rețeta este ușoară de făcut, poți să-i servești alături de fripturi suculente și cu un sos de smântână și mărar sau de brânză.

info

  • Author: Ștefan
  • Timp Preparare: 15 min
  • Timp Gătire: 70 min
  • Timp Total: 85 min
  • Porții: 8 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

1kg de cartofi mici.

12 căței de usturoi întregi, zdrobiți ușor.

2 frunze de dafin.

200ml de vin alb sec.

50g unt.

sare după gust.

Mod de preparare:

  1. Spală bine cartofii apoi pune-i împreună cu usturoiul și frunzele de dafin într-o tigaie mare. Toarnă vinul, adaugă untul și pune capacul; fierbe-i la foc mediu aprox. 1 oră până ce vinul a scăzut de tot iar cartofii sunt acoperiți de un sos unsuros.
  2. Setează focul pe mic, prăjește-i în amestecul de unt, scuturând tigaia și întorcând cartofii din când în când până ce se pătrund complet, iar coaja este crocantă. Servește-i din tigaie, presărați cu sare din belșug.

Note

Poți să îi și cureți de coajă dacă îți dorești, dacă-s prea mari taie-i în jumătăți.

Poți să folosești cartofi dulci sau cartofi mov.

Dacă dorești, poți folosi untura rămasă să sotezi și alte legume precum ardei gras, ciuperci.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 1 porție
  • Calorii: 147kcal
  • Zahăr: 3g
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 6g
  • Grăsimi Sat: 3g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 21g
  • Fibre: 1g
  • Proteine: 2g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star