Print
cartofi dulci la cuptor într-o farfurie

Rețetă cartofi dulci la cuptor

Acesta este un mod simplist prin care poți să prepari cartofi dulci la cuptor. Este o legumă care poate fi gătită prin diverse metode, dar coacerea lor la cuptor este fără îndoială cel mai simplu mod de a-i pregăti.

  • Author: Oana
  • Preparare: 5 min
  • Gătire: 55 min
  • Timp Total: 1 oră
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: America Latină

Ingrediente:

4 cartofi dulci.

4 linguri de unt.

sare și piper negru.

Mod de preparare:

  1. Curăță cartofii dulci foarte bine de orice murdărie și pământ. Tapetează o tavă cu folie de aluminiu, nu îți recomand să folosești hârtie de copt deoarece atunci când vei curăța tava o să-ți dai de lucru în plus.
  2. Preîncălzește cuptorul la 210°C. Pune cartofii pe tavă apoi cu o furculiță înțeapă cartofii pe toată suprafața lor. Coace cartofii la cuptor până când se înmoaie (între 45-50 de minute).
  3. Lasă-i să se răcească, apoi despică-i pe jumătate cu un cuțit și acoperă-i cu un strat de unt. Asezonează cu sare și piper apoi servește.

Note

Îți recomand să mânânci acești cartofi alături de piept de pui făcut la grill.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 86kcal
  • Zahăr: 4g
  • Sodiu: 37mg
  • Grăsimi: 0.2g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 20g
  • Fibre: 2.5g
  • Proteine: 1.6g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.