
Rețetă cartofi dulci la cuptor
Acesta este un mod simplist prin care poți să prepari cartofi dulci la cuptor. Este o legumă care poate fi gătită prin diverse metode, dar coacerea lor la cuptor este fără îndoială cel mai simplu mod de a-i pregăti.
- Preparare: 5 min
- Gătire: 55 min
- Timp Total: 1 oră
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: America Latină
Ingrediente:
4 cartofi dulci.
4 linguri de unt.
sare și piper negru.
Mod de preparare:
- Curăță foarte bine cartofii dulci de orice murdărie și pământ.
- Tapetează o tavă cu folie de aluminiu dar nu folosi una de hârtie deoarece sucul pe care-l lasă cartofii se poate carameliza și va fi nasol când vei curăța tava.
- Preîncălzește cuptorul la 210°C. Pune cartofii pe tavă apoi cu o furculiță înțeapă cartofii pe toată suprafața lor. Coace cartofii la cuptor până când se înmoaie (între 45-50 de minute).
- Lasă-i să se răcească, apoi despică-i pe jumătate cu un cuțit și acoperă-i cu un strat de unt. Asezonează cu sare și piper apoi servește.
Note
Îți recomand să mânânci acești cartofi alături de piept de pui făcut la grill.