Print
cartofi dulci la cuptor într-o farfurie
buton-print buton-pinterest

Rețetă cartofi dulci la cuptor

Acesta este un mod simplist prin care poți să prepari cartofi dulci la cuptor. Este o legumă care poate fi gătită prin diverse metode, dar coacerea lor la cuptor este fără îndoială cel mai simplu mod de a-i pregăti.

info

  • Author: Oana
  • Preparare: 5 min
  • Gătire: 55 min
  • Timp Total: 1 oră
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: America Latină

Ingrediente:

4 cartofi dulci.

4 linguri de unt.

sare și piper negru.

Mod de preparare:

  1. Curăță foarte bine cartofii dulci de orice murdărie și pământ.
  2. Tapetează o tavă cu folie de aluminiu dar nu folosi una de hârtie deoarece sucul pe care-l lasă cartofii se poate carameliza și va fi nasol când vei curăța tava.
  3. Preîncălzește cuptorul la 210°C. Pune cartofii pe tavă apoi cu o furculiță înțeapă cartofii pe toată suprafața lor. Coace cartofii la cuptor până când se înmoaie (între 45-50 de minute).
  4. Lasă-i să se răcească, apoi despică-i pe jumătate cu un cuțit și acoperă-i cu un strat de unt. Asezonează cu sare și piper apoi servește.

Note

Îți recomand să mânânci acești cartofi alături de piept de pui făcut la grill.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

    Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star