
Rețetă cartofi dulci la cuptor
Descriere:
Acesta este un mod simplist prin care poți să prepari cartofi dulci la cuptor. Este o legumă care poate fi gătită prin diverse metode, dar coacerea lor la cuptor este fără îndoială cel mai simplu mod de a-i pregăti.
Informații:
- Preparare: 5 min
- Gătire: 55 min
- Timp total: 1 oră
- Cantitate: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: America Latină
Ingrediente:
4 cartofi dulci.
4 linguri de unt.
sare și piper negru.
Mod de preparare:
- Curăță foarte bine cartofii dulci de orice murdărie și pământ.
- Tapetează o tavă cu folie de aluminiu dar nu folosi una de hârtie deoarece sucul pe care-l lasă cartofii se poate carameliza și va fi nasol când vei curăța tava.
- Preîncălzește cuptorul la 210°C. Pune cartofii pe tavă apoi cu o furculiță înțeapă cartofii pe toată suprafața lor. Coace cartofii la cuptor până când se înmoaie (între 45-50 de minute).
- Lasă-i să se răcească, apoi despică-i pe jumătate cu un cuțit și acoperă-i cu un strat de unt. Asezonează cu sare și piper apoi servește.
NoteÎți recomand să mânânci acești cartofi alături de piept de pui făcut la grill.
Îți recomand să mânânci acești cartofi alături de piept de pui făcut la grill.