Print
cartofi dulci prăjiți la cuptor într-o tavă
buton-print buton-pinterest

Rețetă cartofi dulci la cuptor

Pentru cină poți să-ți gătești rapid niște cartofi dulci copți la cuptor. Sunt ușor de făcut, o garnitură consistentă care poate fi servită și ca masă principală împreună cu brânza cheddar sau parmezan deasupra lor.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 30 min
  • Timp Total: 40 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

900g cartofi dulci.

2 linguri ulei de floarea soarelui sau măsline.

cimbru, piper negru și sare după gust.

pudră de usturoi (opțional).

brânză cheddar mărunțită sau parmezan (opțional).

Mod de preparare:

  1. Dacă dorești poți să-i cureți de coajă, dacă nu îi cureți trebuie să îi speli foarte bine. Feliează-i ca pe cartofii țărănești sau pai, preîncălzește cuptorul la 230°C.
  2. Tapetează o tavă cu hârtie de copt, aranjează-I să aibă cât de cât spațiu între ei. Stropește-I cu ulei, asezonează-I și gătește-I aprox. 25-30 de minute, la jumătatea timpului îți recomand să-I întorci pentru a se rumeni pe fiecare parte. Servește.

Note

**cheddar/parmezan: În ultimele 5 minute de coacere, poți să adaugi cheddar sau parmezan deasupra lor sau pur și simplu să-i serveti cu brânza mărunțită.

Timpii de gătire variează de la cuptor la cuptor, în principiu dacă sunt aurii-roșiatici ei sunt gata.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 540kcal
  • Zahăr: 10g
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 12g
  • Grăsimi Sat: 2g
  • Grăsimi Nesat: 10g
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 95g
  • Fibre: 8g
  • Proteine: 10g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star