Rețetă cartofi dulci la cuptor
Pentru cină poți să-ți gătești rapid niște cartofi dulci copți la cuptor. Sunt ușor de făcut, o garnitură consistentă care poate fi servită și ca masă principală împreună cu brânza cheddar sau parmezan deasupra lor.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 30 min
- Timp Total: 40 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
900g cartofi dulci.
2 linguri ulei de floarea soarelui sau măsline.
cimbru, piper negru și sare după gust.
pudră de usturoi (opțional).
brânză cheddar mărunțită sau parmezan (opțional).
Mod de preparare:
- Dacă dorești poți să-i cureți de coajă, dacă nu îi cureți trebuie să îi speli foarte bine. Feliează-i ca pe cartofii țărănești sau pai, preîncălzește cuptorul la 230°C.
- Tapetează o tavă cu hârtie de copt, aranjează-I să aibă cât de cât spațiu între ei. Stropește-I cu ulei, asezonează-I și gătește-I aprox. 25-30 de minute, la jumătatea timpului îți recomand să-I întorci pentru a se rumeni pe fiecare parte. Servește.
Note
**cheddar/parmezan: În ultimele 5 minute de coacere, poți să adaugi cheddar sau parmezan deasupra lor sau pur și simplu să-i serveti cu brânza mărunțită.
Timpii de gătire variează de la cuptor la cuptor, în principiu dacă sunt aurii-roșiatici ei sunt gata.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 540kcal
- Zahăr: 10g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 12g
- Grăsimi Sat: 2g
- Grăsimi Nesat: 10g
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 95g
- Fibre: 8g
- Proteine: 10g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.