Rețetă cartofi dulci la cuptor cu unt
Folosesc această rețetă simplă pentru a pregăti cartofi dulci la cuptor cu unt. Vor ieși moi și pufoși la interior, ușor rumeniți la exterior numai buni de servit ca garnitură sau masă principală.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 55 min
- Timp Total: 1 oră
- Porții: 2 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: America Latină
Ingrediente:
4 cartofi dulci.
4 linguri de unt.
sare și piper negru.
Mod de preparare:
- Curăță cartofii dulci foarte bine de orice murdărie și pământ. Tapetează o tavă cu folie de aluminiu, nu îți recomand să folosești hârtie de copt deoarece atunci când vei curăța tava o să-ți dai de lucru în plus.
- Preîncălzește cuptorul la 210°C. Pune cartofii pe tavă apoi cu o furculiță înțeapă cartofii pe toată suprafața lor. Coace cartofii la cuptor până când se înmoaie (între 45-50 de minute).
- Lasă-i să se răcească, apoi despică-i pe jumătate cu un cuțit și acoperă-i cu un strat de unt. Asezonează cu sare și piper apoi servește.
Note
Dacă dorești poți să adaugi peste unt diverse condimente precum rozmarin, cimbru, pătrunjel, usturoi pudră.
Dacă ai loc în tavă, poți să adaugi și alte legume pe care poți să le ungi cu unt sau ulei, asezonezi.
Îți recomand să mânânci acești cartofi alături de piept de pui făcut la grill.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 200kcal
- Zahăr: 4g
- Sodiu: 37mg
- Grăsimi: 10g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 30g
- Fibre: 2.5g
- Proteine: 3g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.